Overzicht projecten Techno Awards

 

Naam van het team

Team 1:  Senlou
School: VTI Deinze
Project voor : Friesland Campina

 

Team 2:  Glorieux
School : EDUGO Glorieux
Project voor : Culinor

 

Team 3: Don Bosco - Ter Dolen
School : Don Bosco Helchteren
Project voor : Brouwerij Ter Dolen

Projectnaam en projectbeschrijving

Elopak snijtoestel: Toestel ontwerpen om pakken elopak (melkverpakking) open te snijden.

 

Capaciteit transportband optimaliseren: Voeding die op de transportband staan 90° draaien zodat de volledige bandbreedte kan gebruikt worden in de snelkoeling.

 

 

Automatisering brouwerij Ter Dolen Helchteren: Brouwerij Ter Dolen heeft in het verleden de basis processen geautomatiseerd met een PLC van het merk Beckhoff met het besturingssysteem Twincat2. In dit project zal de bestaande automatisering omgezet worden naar Twincat3 en zal de software een ordelijke structuur krijgen, die het mogelijk maakt op overzichtelijke manier extra stappen in de automatisering op te nemen.

Doelstelling

Melkverpakkingen op een veilige manier rondom open te snijden, maar niet door de aluminium binnenzijde.

 

Zowel de technische beschrijving als de uitvoering.

 

 


Huidige programma in de brouwerij laten draaien onder Twincat3. Daartoe zullen op school proefopstellingen gebouwd worden om bepaalde stappen van het brouwproces te automatiseren. De leerlingen zullen op regelmatige basis, en mits goede afspraken zodat het brouwproces niet verstoord wordt, ook testen gaan uitvoeren in de brouwerij, en het herwerkte programma ten uitvoer trachten te brengen op de installaties in de brouwerij zelf.