Baanbrekende technologie haalt plastic uit de zee en gebruikt het voor een Coca-Cola-fles

02.03.2020

Coca-Cola kondigt haar allereerste prototype fles ooit aan die werd gemaakt met ingezamelde en gerecycleerde plastic uit de zee. Hiermee toont het bedrijf aan dat het in de toekomst mogelijk is om zelfs afval uit de zee te hergebruiken in gerecycleerde verpakkingen geschikt voor voeding en dranken.

Innovatie door samenwerking

De voorbeeldfles is de eerste plastic fles ooit gemaakt van plastic uit de zee die met succes is gerecycleerd voor het verpakken van voeding en dranken. Via een samenwerking tussen Ioniqa Technologies, Indorama Ventures, Mares Circulares en The Coca-Cola Company zijn ongeveer 300 prototype flessen gemaakt die 25% gerecycleerde plastic uit zwerfvuil uit de Middellandse Zee en haar stranden bevat. De flessen zijn ontworpen en ontwikkeld om het transformatiepotentieel van revolutionaire verbeterde recyclagetechnologieën aan te tonen.

Het niet-recycleerbare toch recycleren

De fles met plastic uit de zee toont het transformatiepotentieel van de revolutionaire 'verbeterde recyclage'-technologieën. Deze technologieën kunnen plastic van elke kwaliteit recycleren tot de hoge kwaliteit die nodig is voor voedsel- of drankverpakkingen.

Verbeterde recyclagetechnologieën maken gebruik van innovatieve processen die de plasticcomponenten afbreken en onzuiverheden uit de recycleerbare materialen van lagere kwaliteit verwijderen om ze uiteindelijk te recycleren tot een product dat zo goed als nieuw is.

Een nieuw leven voor laagwaardige plastics

Hierdoor kunnen laagwaardige plastics die meestal eindigen in verbrandingsovens of stortplaatsen, nu een nieuw leven krijgen. Het betekent ook dat er van meer materialen gerecycleerde producten gemaakt kunnen worden waardoor er minder nieuwe pet uit fossiele bronnen nodig is en de CO² voetafdruk verkleint.