21.05.2024

Dialoognamiddag over bewerkte voeding: wat is emotie en wat is wetenschap?

Events door Fevia

De gemoederen laaien hoog op wanneer het over bewerkte voeding gaat. Wat zijn bewerkte voedingsmiddelen, en wat zijn precies de voordelen van voedingsbewerkingen voor de consument? Op deze en talrijke andere vragen krijg je een antwoord tijdens de dialoognamiddag die Fevia op 21 mei organiseert. Een niet te missen event. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt: first come, first served!

De terminologie ‘ultrabewerkte voeding’ duikt overal op, vaak als manier om de industriële bewerking van voeding in een negatief daglicht te zetten. Maar waar komt de terminologie “ultrabewerkte voeding” vandaan en heeft het een meerwaarde in het debat over gezonde voedingspatronen?

Via de dialoognamiddag willen we wetenschap van emotie scheiden door verschillende wetenschappelijke experten aan het woord te laten. Verder is de dialoognamiddag een mooie gelegenheid om tussen stakeholders in dialoog te gaan over hoe we genuanceerder kunnen praten over voedingsbewerkingen. 

Programma

Praktisch

  • De Nederlandstalige sessie vindt plaats op 21 mei, 13u30-17u30, bij ING in Antwerpen (Lange Gasthuislaan 20, 2000 Antwerpen).
  • Bereikbaarheid: 20 minuten stappen vanuit Station Antwerpen-Centraal of 5 minuten vanuit Metro Meir
  • Parkeermogelijkheden: Parking Oudaan (Oudaan 3, 2000 Antwerpen).
  • Door het beperkte aantal plaatsen, limiteren we de aanwezigheid tot één persoon per bedrijf uit de voedingssector.
  • Deelname aan de dialoogdag is gratis. Indien je laattijdig annuleert (na 18 mei), wordt een no-show fee aangerekend van 50€ excl. BTW.

Vragen?

ING Antwerpen

Lange Gasthuisstraat 20, 2000 Antwerpen