Lid worden

Fevia heeft als federatie een duidelijk doel voor ogen: de gemeenschappelijke uitdagingen van voedingsbedrijven aanpakken en in overleg met partners bijdragen aan de duurzame groei van een sterke en competitieve Belgische voedingsindustrie.

Stijgende loonkosten en energieprijzen, de toenemende internationale concurrentie, strengere eisen op vlak van voedselveiligheid en milieu: het zijn stuk voor stuk uitdagingen waar u als voedingsbedrijf dagelijks mee geconfronteerd wordt. Of u nu een kmo bent of een multinational, een ambachtelijk familiebedrijf of een hoogtechnologische producent. Fevia zet zich in voor de uitdagingen die gemeenschappelijk zijn voor alle bedrijven in alle subsectoren van de voedingsindustrie. Op deze website ontdekt u de zes expertisedomeinen waarvoor de specialisten van Fevia uw bedrijf ondersteunen.

Waarom lid worden van Fevia?

  1. Uw stem wordt gehoord

    De voedingsindustrie – en dus ook uw bedrijf – is belangrijk voor ons land. Samen staan we immers garant voor een aanzienlijk deel van de economische activiteit en werkgelegenheid. Bovendien zijn we een groeiende sector die volop investeert in innovatie en capaciteit. En met onze succesvolle exportproducten dragen we bij aan een positieve handelsbalans. Uw stem verdient het dus om gehoord te worden. Onze leden staan centraal in al onze activiteiten. Ook in de Fevia-organisatie zelf spelen actieve en gemotiveerde leden een belangrijke rol. We zorgen voor een maximale inspraak op alle niveaus. Samen maken we beleidsmakers bewust van het belang van onze sector. En tegelijk wijzen we hen op de vele uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden. Zodat hun beslissingen de slagkracht van onze bedrijven niet ondermijnen, maar juist versterken.

  2. U blijft op de hoogte

    Een goed geïnformeerd bedrijf is er twee waard. Goed geïnformeerde bedrijven kunnen immers pro-actief zijn, en vermijden dat ze voor onaangename verrassingen of voldongen feiten staan. Ze passen tijdig hun strategie aan, zodat ze hun voorsprong op de concurrentie kunnen behouden. We leven echter in een snel evoluerende maatschappij, waarin het onmogelijk is om als individueel bedrijf alles zelf op te volgen. Daarom doet Fevia dat voor u. Onze specialisten hebben rechtstreeks toegang tot cijfers en gegevens van de meest uiteenlopende instanties. Waar specifieke cijfers voor de voedingssector niet voorhanden zijn, gaan we zelf op onderzoek. Indien nodig in samenwerking met kennisinstellingen, overheden en gespecialiseerde bedrijven. Bovendien houden we u via onze website en nieuwsbrieven continu op de hoogte van de meest recente evoluties binnen onze zes expertisedomeinen. Zo kunt u op elk moment de juiste beslissingen nemen.

  3. U kunt rekenen op onze specialisten

    De medewerkers van Fevia zijn stuk voor stuk specialisten die hun domein op de voet volgen. Ze staan elke dag klaar om uw bedrijf vooruit te helpen – snel en efficiënt, met een eenvoudig telefoontje of een persoonlijk onderhoud. Elke vraag is welkom. We geven eerstelijnsadvies of treden op als sparringpartner voor uw ideeën. In bepaalde domeinen bieden we u ook individuele begeleiding. En wanneer wij u niet meteen zelf kunnen helpen, verwijzen we u graag door naar onze contactpersonen bij andere organisaties of bedrijven die dat zeker wel zullen kunnen.

Hoe lid worden van Fevia?

Elke onderneming van de voedingsindustrie, met maatschappelijke zetel in België en die in België of de Europese Unie een activiteit van industriële verwerking uitoefent, kan lid worden van Fevia. De aansluiting is zeer eenvoudig. U neemt gewoon vrijblijvend contact op met Nadia Karera, Member Relations Coordinator die uw aanvraag zal behandelen.

Ik heb interesse om lid te worden