Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 27 sectoren en 700 bedrijven die kwaliteitsvolle en innovatieve voeding en dranken produceren in België. We zetten ons in voor een duurzame groei van de Belgische voedingsindustrie en dat in overleg met alle stakeholders. 

Nieuws

Online duurzaamheidsverslag Belgische voedingsindustrie

De Belgische voedingsindustrie wil duurzaam groeien en heeft daarvoor een ambitieuze strategie. In ons online duurzaamheidsverslag op www.fevia-duurzaamheid.be ontdekt u onze uitdagingen, onze ambities en tal van concrete initiatieven uit de Belgische voedingsindustrie. Geen tijd om het gehele verslag te bekijken? Geen nood: deze animatievideo vat het verslag voor u samen in 4 minuten. 

Duurzaamheid

Milieu en energie

Informatie voor de consument

<p>Goed geïnformeerde consumenten kunnen bewuste keuzes maken. Voedingsbedrijven informeren consumenten daarom over tal van aspecten, van milieu over voeding en gezondheid tot voedselveiligheid. Hier leest u alles over de verwante berichten rond dit thema.</p>

Lees meer

Werk en talent

Kalender

Voedselveiligheid

Voedingsindustrie in cijfers (2018)

1,6

miljard euro investeringen

51,8

miljard euro omzet

27,6

miljard euro aan export van voedingsproducten en dranken

265.000

jobs gelinkt aan de voedingsindustrie

Concurrentiekracht

Over FEVIA

Fevia de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 26 sectoren en 700 bedrijven die kwaliteitsvolle voeding en dranken produceren in België. We zetten ons in voor een duurzame groei van de Belgische voedingsindustrie en dat in overleg met alle stakeholders. Met het merk “Food.be– Small country. Great food.” zetten we samen de kwaliteit, diversiteit en innovatie van de Belgische voeding wereldwijd in de kijker.

Sectoren

Fevia werkt nauw samen met 28 federaties die elk een gespecialiseerde sector binnen de voedingsindustrie vertegenwoordigen. 

Bedrijven en merken

Op zoek naar een product, merk of bedrijf uit de Belgische voedingsindustrie? Ontdek het op www.food.be

Waarom lid worden van Fevia?

Fevia heeft als federatie één doel voor ogen: de gemeenschappelijke uitdagingen van haar leden aanpakken en bijdragen aan een sterke, competitieve en duurzame voedingsindustrie in ons land.

  • Uw stem wordt gehoord
  • U blijft op de hoogte
  • U kunt rekenen op onze specialisten

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van het Fevia nieuws en selecteer op uw profielpagina de nieuwsbrieven die u wenst te ontvangen. 

Volg Fevia op Twitter