Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 27 sectoren en 700 bedrijven die kwaliteitsvolle en innovatieve voeding en dranken produceren in België. Het is onze missie om, in overleg met alle stakeholders, de Belgische voedingsindustrie te begeleiden en ondersteunen bij het creëren van duurzame waarde.  

Nieuws

Oekraïne-Rusland FAQ

De oorlog in Oekraïne heeft een enorme impact op de getroffen bevolking. Maar de oorlog zorgt helaas ook voor veel bedrijven in de Belgische voedingsindustrie voor heel wat extra uitdagingen. Fevia bundelt de antwoorden op de meest gestelde vragen op deze FAQ, die exclusief beschikbaar is voor de leden van Fevia

 

Duurzaamheid

Fevia Wegwijzer Eerlijke Handelsrelaties

Met de wegwijzer eerlijke handelsrelaties wil Fevia haar leden een overzicht bieden van de beschikbare juridische middelen om zich tegen oneerlijke marktpraktijken te beschermen. De wegwijzer is een ‘work in progress’: we blijven nieuwe Q&A’s toevoegen en houden de informatie actueel. In een eerste fase focust de wegwijzer eerlijke handelsrelaties op de UTP-wet. In een volgende fase breiden we de wegwijzer verder uit.

Milieu en energie

Fevia Export Wegwijzer

Deze Export Wegwijzer ondersteunt voedingsbedrijven met internationaliseringsplannen. We zetten je op weg bij je zoektocht naar informatie en tonen je wie je kan contacteren met je vragen. We brengen je het laatste nieuws en geven je een overzicht van interessante events rond internationaal ondernemen voor de voedingssector. Het is geen exhaustief overzicht, maar een wegwijzer naar informatie en partners die je kunnen helpen je internationale ambities waar te maken.

Voeding en gezondheid

Werk en talent

Kalender

Voedselveiligheid

Voedingsindustrie in cijfers (2021)

Voedingsindustrie in cijfers (2021)

61,4

miljard euro omzet

30,0

miljard euro aan export van voedingsproducten en dranken

1,9

miljard euro investeringen

97.966

arbeidsplaatsen in de voedingsindustrie

Concurrentiekracht

Over Fevia

Over Fevia

Fevia de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 26 sectoren en 700 bedrijven die kwaliteitsvolle voeding en dranken produceren in België. We zetten ons in voor een duurzame groei van de Belgische voedingsindustrie en dat in overleg met alle stakeholders. Met het merk “Food.be– Small country. Great food.” zetten we samen de kwaliteit, diversiteit en innovatie van de Belgische voeding wereldwijd in de kijker.

Sectoren

Fevia werkt nauw samen met 28 federaties die elk een gespecialiseerde sector binnen de voedingsindustrie vertegenwoordigen. 

Bedrijven en merken

Op zoek naar een product, merk of bedrijf uit de Belgische voedingsindustrie? Ontdek het op www.food.be

Waarom lid worden van Fevia?

Fevia heeft als federatie één doel voor ogen: de gemeenschappelijke uitdagingen van haar leden aanpakken en bijdragen aan een sterke, competitieve en duurzame voedingsindustrie in ons land.

  • Uw stem wordt gehoord
  • U blijft op de hoogte
  • U kunt rekenen op onze specialisten

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van het Fevia nieuws en selecteer op uw profielpagina de nieuwsbrieven die u wenst te ontvangen. 

Volg Fevia op Twitter