Fevia, de federatie van de Belgische voedingsbedrijven, vertegenwoordigt 25 sectoren en 750 bedrijven die kwaliteitsvolle en innovatieve voeding en dranken produceren in België. Het is onze missie om, in overleg met alle stakeholders, de Belgische voedingsindustrie te begeleiden en ondersteunen bij het creëren van duurzame waarde.  

Nieuws

Due Diligence wegwijzer (CSDDD)

De Due Diligence Richtlijn zal in de toekomst de verplichtingen en verantwoordelijkheden van bedrijven op sociaal en milieugebied vastleggen. Met deze wegwijzer wil Fevia haar leden voorbereiden op deze wetgeving die gevolgen zal hebben voor zowel grote als kleine bedrijven. In onze wegwijzer vind je tips en hulpmiddelen die aangepast zijn aan onze sector, zodat je er meteen mee aan de slag kan. 

Due Diligence wegwijzer

Kalender

Wegwijzer eerlijke handelsrelaties

In deze wegwijzer eerlijke handelspraktijken vind je de antwoorden om je op weg te zetten naar eerlijke handelsrelaties met je partners. Deze gids is een " work in progress ": wij blijven nieuwe vragen en antwoorden toevoegen en de informatie actueel houden. In een eerste fase focust de wegwijzer eerlijke handelsrelaties op de UTP-wet. In een latere fase zullen we het verder aanvullen.

Wegwijzer eerlijke handelsrelaties

Waarom lid worden van Fevia?

Fevia heeft als federatie één doel voor ogen: de gemeenschappelijke uitdagingen van haar leden aanpakken en bijdragen aan een sterke, competitieve en duurzame voedingsindustrie in ons land.

  • Uw stem wordt gehoord
  • U blijft op de hoogte
  • U kunt rekenen op onze specialisten

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van het Fevia nieuws en selecteer op uw profielpagina de nieuwsbrieven die u wenst te ontvangen. 

Fevia Energie Wegwijzer

Met deze online wegwijzer wil Fevia haar leden helpen om nog slimmer om te gaan met energie. Je vindt hier zowel de directe steunmaatregelen waarvoor Fevia ijverde bij de verschillende regeringen als concrete tips & tricks om energie te besparen. En je ontdekt ook de initiatieven en events waarmee we van jou een echte energenie maken!

Energie Wegwijzer

Over Fevia

Fevia de federatie van de Belgische voedingsbedrijven, vertegenwoordigt 26 sectoren en 700 bedrijven die kwaliteitsvolle voeding en dranken produceren in België. We zetten ons in voor een duurzame groei van de Belgische voedingsindustrie en dat in overleg met alle stakeholders. Met het merk “Food.be– Small country. Great food.” zetten we samen de kwaliteit, diversiteit en innovatie van de Belgische voeding wereldwijd in de kijker.

Sectoren

Fevia werkt nauw samen met 28 federaties die elk een gespecialiseerde sector binnen de voedingsindustrie vertegenwoordigen. 

Bedrijven en merken

Op zoek naar een product, merk of bedrijf uit de Belgische voedingsindustrie? Ontdek het op www.food.be