Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 27 sectoren en 700 bedrijven die kwaliteitsvolle en innovatieve voeding en dranken produceren in België. We zetten ons in voor een duurzame groei van de Belgische voedingsindustrie en dat in overleg met alle stakeholders. 

Nieuws

Coronavirus: blijf op de hoogte

Het coronavirus treft ook de Belgische voedingsindustrie en Fevia volgt de ontwikkelingen dan ook nauw op, samen met onze sectoren, met het VBO en andere partners. Als lid van Fevia vind je nu alle informatie eenvoudig verzameld op deze website. De informatie is een verzameling van beschikbare informatiebronnen en mogelijke gevolgen voor bedrijven.

Meer info

Online duurzaamheidsverslag Belgische voedingsindustrie

De Belgische voedingsindustrie wil duurzaam groeien en heeft daarvoor een ambitieuze strategie. In ons online duurzaamheidsverslag op www.fevia-duurzaamheid.be ontdekt u onze uitdagingen, onze ambities en tal van concrete initiatieven uit de Belgische voedingsindustrie. Geen tijd om het gehele verslag te bekijken? Geen nood: deze animatievideo vat het verslag voor u samen in 4 minuten. 

Prepare for Brexit

Op onze Brexit Wegwijzer vind je een stand van zaken van het Brexit-dossier, lees je hoe Fevia de belangen van de Belgische voedingsindustrie verdedigt en zie je onze nieuwsberichten en opkomende Brexit-infosessies.

Leden van Fevia kunnen zich er ook inschrijven voor de online opleiding "Brexit en douane”.

Werk en talent

Kalender

Voedselveiligheid

Voedingsindustrie in cijfers (2019)

Voedingsindustrie in cijfers (2019)

1,79

miljard euro investeringen

54,9

miljard euro omzet

27,0

miljard euro aan export van voedingsproducten en dranken

341.000

jobs gelinkt aan de voedingsindustrie

Concurrentiekracht

Over Fevia

Over Fevia

Fevia de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 26 sectoren en 700 bedrijven die kwaliteitsvolle voeding en dranken produceren in België. We zetten ons in voor een duurzame groei van de Belgische voedingsindustrie en dat in overleg met alle stakeholders. Met het merk “Food.be– Small country. Great food.” zetten we samen de kwaliteit, diversiteit en innovatie van de Belgische voeding wereldwijd in de kijker.

Sectoren

Fevia werkt nauw samen met 28 federaties die elk een gespecialiseerde sector binnen de voedingsindustrie vertegenwoordigen. 

Bedrijven en merken

Op zoek naar een product, merk of bedrijf uit de Belgische voedingsindustrie? Ontdek het op www.food.be

Waarom lid worden van Fevia?

Fevia heeft als federatie één doel voor ogen: de gemeenschappelijke uitdagingen van haar leden aanpakken en bijdragen aan een sterke, competitieve en duurzame voedingsindustrie in ons land.

  • Uw stem wordt gehoord
  • U blijft op de hoogte
  • U kunt rekenen op onze specialisten

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van het Fevia nieuws en selecteer op uw profielpagina de nieuwsbrieven die u wenst te ontvangen. 

Volg Fevia op Twitter