Save the date - 3 oktober 2018 - Verpakkingsseminarie Design for recycling

Liesje De Schamphelaire
03.07.2018

Op 3 oktober organiseert Fevia een seminarie rond een betere recyclage van verpakkingen op de verpakkingsbeurs Empack in Brussel. We zullen er de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de recyclage van verpakkingen aan u voorstellen. Niet te missen!

Er staan de voedingsindustrie heel wat uitdagingen te wachten op het vlak van verpakkingen. Verpakkingen en zeker deze in plastic staan onder sterke maatschappelijke druk. De recyclagecijfers van verpakkingen moeten omhoog, om te beantwoorden aan nieuwe wettelijke verplichtingen. Verpakkingen moeten beter inpassen in een circulaire economie.

Om bedrijven te helpen die uitdagingen aan te pakken organiseert Fevia op 3 oktober een seminarie in het kader van en met de steun van Empack en in samenwerking met het Gemeenschappelijk Platform Verpakking en Verpakkingsafval.

Tijdens dit seminarie zullen uitgelezen sprekers u de moeilijkheden en belemmeringen uitleggen die gelinkt zijn aan verpakkingen. We tonen hoe u concrete oplossingen kan vinden. We willen u laten nadenken, inspireren, perspectieven bieden voor de toekomst en concrete tools aanreiken.

Blokkeer 3 oktober vanaf 13h alvast in uw agenda.

Praktisch

Het seminarie zal plaatsvinden op de Empack beurs in Brussels Expo, Hal 11. U kan het seminarie daardoor ook combineren met een bezoek aan deze verpakkingsbeurs in de voormiddag. Op Empack ontmoeten 3000 verpakkingsspecialisten meer dan 150 exposanten (www.empack.be).

De presentaties zullen zowel in het Nederlands als in het Frans doorgaan (zonder simultane vertaling). Het seminarie start om 13u. U zal nadien ook welkom zijn op een netwerkdrink om 19u.

Het volledige programma en uitnodiging tot inschrijving zullen binnenkort worden rondgestuurd.