Deze week in de media

29.04.2019

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

De voeding van de toekomst

De eerste editie van het Food Forward event bracht voedingsbedrijven en jongeren samen rond 4 cruciale trends en uitdagingen voor de voeding van de toekomst. Fevia maakte ook de winnaars bekend van de Food At Work Student Awards.

Het Nieuwsblad: Leerlingen VIA winnen eerste prijs met chocolade | 26 april

On n’est pas des pigeons | Alimentation du futur : la tendance est au végétal | 25 april

RTBF | De jeunes étudiants belges imaginent ce que nous mangerons demain | 24 april

RTL | Elèves et étudiants ont élaboré l'assiette de demain | 24 april

Vivacité | Notre assiette est promise à un avenir plus végétarien | 24 april

BX1 | Food Forward : Quand les jeunes réfléchissent à l’alimentation de demain | 24 april

Le Soir | Notre assiette est promise à un avenir végétarien | 23 april

VMT Food | KU Leuven wint Food At Work Ecotrophelia Award | 25 april

Vilt | Food forward: de voeding van morgen | 25 april

Agri Press Benelux | Voedselgiganten zetten in op vleesloze burgers | 28 april

Made in Kempen: Geelse groentenbladerdeeg wint nationale innovatiewedstrijd | 25 april

De strijd tegen zwerfvuil

In een interview met RTBF licht Ann Nachtergaele toe hoe de voedingsindustrie de strijd aangaat tegen zwerfvuil, onder andere door via Be Wapp een test met een retourpremie mee te financieren. De resultaten van die test volgen over een jaar. Fevia waarschuwt tegelijk dat we het goed werkende systeem van de blauwe zak niet in het gedrang mogen brengen met een statiegeldsysteem dat in België niet de beste oplossing is en de kosten zal opdrijven.

RTBF | SCAN : les consignes des cannettes | 29 april

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.