Arnaud Bonnel (Food n’Joy) benoemd tot nieuwe voorzitter van Fevia Wallonie

21.09.2021

Brussel, 21 september 2021 - Arnaud Bonnel (Food n'Joy) is de nieuwe voorzitter van Fevia Wallonie, de federatie van de Waalse voedingsindustrie. Hij neemt de fakkel over van Guy Paternoster (Tiense Suikerraffinaderij). De focus van de nieuwe voorzitter Arnaud Bonnel ligt op duurzame ontwikkeling, digitalisering en samenwerking met de talrijke kmo’s in de voedingssector. Hij maakt ook een speerpunt van de projecten die Fevia Wallonie de afgelopen jaren lanceerde.

Voortzetting van eerdere engagementen

Arnaud Bonnel is CEO van Food n'Joy, een familiebedrijf uit Moeskroen dat tartelettes, nougatine en feestelijke desserts voor de voedingsindustrie produceert. Voordien bekleedde hij, ook in de voedingsindustrie, verschillende functies (verkoop, marketing, category management, algemeen management) en leidde hij grote teams in multinationale ondernemingen.

Guy Paternoster, voorzitter van Wagralim, de competitiviteitspool van de sector, heeft er alle vertrouwen in dat Arnaud de missie van Fevia Wallonie zal verder zetten: "Vandaag dienen we nog steeds de uitdagingen van gisteren te trotseren: de loonkostenhandicap, de energiehandicap, de opeenstapeling van belastingen... om nog maar te zwijgen van de opeenvolgende crisissen, zoals de varkenspest, de Brexit, het Coronavirus, en meer recent de overstromingen en de kostenstijgingen die de ondernemingen in Wallonië opnieuw onder druk zetten.”

Hoewel de voedingssector tijdens de gezondheidscrisis erkenning kreeg als essentiële sector, is er in Wallonië nog heel wat werk aan de winkel. "Fevia Wallonie engageerde zich volop voor de versterking van de Waalse voedingsindustrie, die vandaag nog steeds de drijvende kracht is van de Waalse economie. We mogen niet vergeten dat wij qua omzet, investeringen en werkgelegenheid de grootste industriële sector zijn. Als hoofd van een kmo is Arnaud zich terdege bewust van de omvang van de uitdagingen waarvoor onze ondernemingen staan en van de turbulente periode die de sector de laatste jaren heeft gekend", zegt Guy Paternoster.

"3 stappen vooruit in 3 jaar"

Tijdens zijn driejarige ambtstermijn wil Arnaud Bonnel duurzame ontwikkeling, digitalisering en het delen van ervaringen en kennis hoog op de agenda zetten. "De Waalse voedingsindustrie moet naar meer duurzaamheid evolueren en moet met de andere actoren in de keten samenwerken om het volledige systeem verder in de richting van duurzaamheid te duwen. Ik denk met name aan de ontwikkeling van nieuwe voeding ketens, die in Wallonië waarde creëren voor alle spelers in de keten. Om aan veerkracht te winnen wil ik de bedrijven aanmoedigen zich aan te passen aan de groene en duurzame golf. Daarom moeten we ons bewust zijn van het belang van digitalisering en digitale transformatie. De gezondheidscrisis heeft deze trends alleen maar versneld.  We mogen dat momentum niet aan ons laten voorbijgaan.”

Ten slotte wil Arnaud Bonnel voor de samenwerking tussen bedrijven een versnelling hoger schakelen door gebruik te maken van het promotiemerk "Food.be - Small country". Great food." Hij wil daarvoor nauw samenwerken met het Fevia team, waaronder Anne Reul, de secretaris-generaal van Fevia Wallonië-Brussel en Bart Buysse, de CEO van Fevia, maar ook met belangrijke partners zoals Wagralim, Alimento, het sectorale opleidingsfonds, Awex, Forem, enzovoort.

De officiële overdracht van het voorzitterschap van Fevia Wallonie vindt plaats op 23 september tijdens Food Connections, het gezamenlijke jaarlijkse evenement van Fevia Wallonia en Wagralim.

Bekijk de economische cijfers van de Waalse voedingsindustrie: klik hier