Duurzaamheid in actie! Video SDG 12

10.03.2020

Fevia organiseert in 2019-2020 de ‘Duurzaamheid in actie!’-tour met 5 workshops verspreid over 5 voedingsbedrijven in heel België. Het doel? Voedingsbedrijven helpen met het implementeren van een duurzame ontwikkeling in hun bedrijfsstrategie. Elke workshop wordt toegewijd aan een Sustainable Development Goal (SDG) van de Verenigde Naties dat wordt toegepast binnen de context van een voedingsbedrijf. Om het ABC van de SDGs uit te leggen, maakte Fevia ludieke "SDG-Bingo" video's. In deze video gaat een "plant manager" dieper in op de 12de SDG: Verantwoorde consumptie en productie. 

Een voedingsbedrijf kan je eigenlijk vergelijken met een grote keuken. Je hebt energie nodig om te koken, te koelen, water te spoelen, te reinigen. Het verbruik van energie, van water en de productie van afval verminderen zijn essentieel in het verduurzamen van productiepatronen. Voedingsbedrijven nemen veel maatregelen om te evolueren naar een verantwoorde consumptie en productie. Hoe? Door bijvoorbeeld het systemtatisch meten van energie en waterverbruik en bijsturen waar nodig, het installeren van zonnepanelen om hernieuwbare energie te produceren, het afvalwater zuiveren tot drinkwater om die opnieuw in te zetten in het productieprocess, of door overtollige verpakkingen te vermijden. 

In deze video ontdek je hoe voedingsbedrijven concreet aan de slag gaan met gezondheid en welzijn. Aarzel niet om die te gebruiken in je eigen bedrijf om de SDG 12 beter begrijpbaar te maken voor je collega's en medewerkers. 

Voor meer informatie en om je in te schrijven voor de workshops: klik hier