Duurzaamheid in actie! Video SDG 17

29.09.2020

Fevia organiseert in 2019-2020 de ‘Duurzaamheid in actie!’-tour met 5 workshops verspreid over 5 voedingsbedrijven in heel België. Het doel? Voedingsbedrijven helpen met het implementeren van een duurzame ontwikkeling in hun bedrijfsstrategie. Elke workshop wordt toegewijd aan een Sustainable Development Goal (SDG) van de Verenigde Naties dat wordt toegepast binnen de context van een voedingsbedrijf. Om het ABC van de SDGs uit te leggen, maakte Fevia ludieke "SDG-Bingo" video's. In deze video gaat een "CEO" dieper in op de 17de SDG: Partnerschap om doelstellingen te bereiken

We staan voor de belangrijke uitdaging om het hele voedingssysteem te verduurzamen. Een samenwerking met alle actoren, van de boer tot de consument, is daarbij een sleutel tot het grote succes. Door goede en slechte praktijken met elkaar te delen, geraken wij samen vooruit. Hoe? Voedingsbedrijven zetten deze visie in praktijk onder andere door ontwikkelings- en ondersteuningsprojecten met boeren en leveranciers, ze treden in dialoog met klanten en investeren in duurzame en lokale initiatieven.

In deze video ontdek je hoe voedingsbedrijven concreet aan de slag gaan met partnerschappen om doelstellingen te bereiken. Aarzel niet om die te gebruiken in je eigen bedrijf, om de SDG 17 beter begrijpbaar te maken voor je collega's en medewerkers. 

Voor meer informatie en een overzicht te bekijken van de vorige workshops: klik hier