Duurzaamheid in actie! Video SDG 3

14.10.2019

Fevia organiseert in 2019-2020 de ‘Duurzaamheid in actie!’-tour met 5 workshops verspreid over 5 voedingsbedrijven in heel België. Het doel? Voedingsbedrijven helpen met het implementeren van een duurzame ontwikkeling in hun bedrijfsstrategie. Elke workshop wordt toegewijd aan een Sustainable Development Goal (SDG) van de Verenigde Naties dat wordt toegepast binnen de context van een voedingsbedrijf. Om het ABC van de SDGs uit te leggen, maakte Fevia ludieke "SDG-Bingo" video's. In deze video gaan een "marketeer" dieper in op de 3de SDG: een goede gezondheid en welzijn.

Voor voedingsbedrijven is de link met gezondheid en welzijn heel logisch. Ze maken heerlijke voedingsproducten die perfect passen binnen een evenwichtige levensstijl. En een goede maaltijd met familie en vrienden delen, dat is toch het beste voor ons evenwicht?

Inzetten op voeding en gezondheid, staat aan de basis van de activiteiten van onze ondernemers. Dankzij bijvoorbeeld investeringen in innovatie, vind je nieuwe producten op de markt die minder vetten, suikers en zout bevatten en net meer vezels en vitaminen. Ze investeren ook in initiatieven die een evenwichtig voedingspatroon promoten en beweging bevorderen. Hiervoor kunnen ze rekenen op de steun van Fevia, de overheden en partners zoals innovatiepolen Flanders’ FOOD en Wagralim.

In deze video ontdek je hoe voedingsbedrijven concreet aan de slag gaan met gezondheid en welzijn. Aarzel niet om die te gebruiken in je eigen bedrijf om de SDG 3 beter begrijpbaar te maken voor je collega's en medewerkers. 

Voor meer informatie en om je in te schrijven voor de workshops: klik hier