Duurzaamheid in actie! Video SDG 8

17.10.2019

Fevia organiseert in 2019-2020 de ‘Duurzaamheid in actie!’-tour met 5 workshops verspreid over 5 voedingsbedrijven in heel België. Het doel? Voedingsbedrijven helpen met het implementeren van een duurzame ontwikkeling in hun bedrijfsstrategie. Elke workshop wordt toegewijd aan een Sustainable Development Goal (SDG) van de Verenigde Naties dat wordt toegepast binnen de context van een voedingsbedrijf. Om het ABC van de SDGs uit te leggen, maakte Fevia ludieke "SDG-Bingo" video's. In deze video gaat een "HR man" dieper in op de 8ste SDG gewijd aan "waardig werk en economische groei". 

De SDG 8 heeft als doel het bevorderen van een blijvende, gedeelde en duurzame economische groei, van een productieve volledige werkgelegenheid en van een waardig werk voor iedereen. Waarom is dit ook van belang voor voedingsbedrijven? De voedingssector is een heel stabiele werkgever. Voedingsbedrijven zetten veel mensen tewerk en werven regelmatig personeel aan. Maar ze zijn ook verantwoordelijk voor de productie van grondstoffen en vooral als die afkomstig zijn van landen waar goede arbeidsomstandigheden niet per se gewaarborgd zijn.

In deze video ontdek je hoe voedingsbedrijven concreet aan de slag gaan met waardig werk en economische groei. Aarzel niet om die te gebruiken in je eigen bedrijf om de SDG 8 beter begrijpbaar te maken voor je collega's en medewerkers. 

Voor meer info rond de SDG Food Tour of om je in te schrijven voor de volgende workshops : klik hier