Duurzaamheid in actie! Video SDG 9

05.12.2019

Fevia organiseert in 2019-2020 de ‘Duurzaamheid in actie!’-tour met 5 workshops verspreid over 5 voedingsbedrijven in heel België. Het doel? Voedingsbedrijven helpen met het implementeren van een duurzame ontwikkeling in hun bedrijfsstrategie. Elke workshop wordt toegewijd aan een Sustainable Development Goal (SDG) van de Verenigde Naties en wordt toegepast binnen de context van een Belgisch voedingsbedrijf. Om het ABC van de SDGs uit te leggen, maakte Fevia ludieke "SDG-Bingo" video's. In deze video gaat een "laborant" dieper in op de SDG 9, gewijd aan "Industrie, innovatie en infrastructuur".

Onze voedingsbedrijven staan voor de belangrijke uitdaging duurzaam te groeien en producten en productieprocessen te ontwikkelen. Ze zoeken dus naar oplossingen die tegelijk beantwoorden aan de noden van de maatschappij en aan maatschappelijlke uitdagingen. Zo brengen ze bijvoorbeeld innovatieprojecten tot stand, nemen ze deel aan onderzoeksprojecten in samenwerking met universiteiten, en gaan ze ook op zoek naar nieuwe exportmarkten.

Dankzij innovatie stoomt de sector haar bedrijven klaar voor de toekomst en de nieuwe trends. Denk maar aan digitalisatie of e-commerce bijvoorbeeld. Voedingsbedrijven nemen tal van initiatieven om bij te dragen aan SDG 9 en kunnen hiervoor rekenen op de steun van hun innovatiepolen Wagralim in Wallonië en Flanders'FOOD in Vlaanderen. 

In deze video ontdek je hoe voedingsbedrijven concreet aan de slag gaan om bij te dragen aan de SDG 9. Aarzel niet om die te gebruiken in je eigen bedrijf om de SDG 9 beter begrijpbaar te maken voor je collega's en medewerkers. 

Voor meer info rond de SDG Food Tour of om je in te schrijven voor de volgende workshops : klik hier