Video: Technische opleidingen helpen jongeren aan een job in de voedingssector

03.10.2017

De voedingssector is een sterk geïndustrialiseerde en dus sterk geautomatiseerde sector. Zowel de besturing en het beheer van productielijnen als het onderhoud ervan vereisen technische vaardigheden. Om voldoende profielen te kunnen vinden met die vaardigheden engageren voedingsbedrijven zich in partnerships met gespecialiseerde opleidingscentra zoals het centrum TechnoCampus in Gosselies.

In samenwerking met Alimento, het sectoraal fonds voor opleidingen, ondersteunt de voedingsindustrie opleidingsprogramma’s om de bedrijven dichter te brengen bij de werkzoekenden, de studenten en de leerlingen. Dit gebeurt onder andere via theorie-en praktijkonderwijs en via immersiestages in een bedrijf. Wat is hiervan het voordeel? Jongeren geraken vertrouwd met de know-how en de bedrijfscultuur. Bovendien krijgen ze via dit traject vaak rechtstreeks een aanbieding om in het bedrijf aan de slag te gaan. In de opleidingscentra geven sectorale testen (die theorie en praktijk afwisselen) jongeren de mogelijkheid om de kennis die ze opdeden tijdens opleidingen en activiteiten in het bedrijf te laten valideren.

Ontdek de video van FEVIA Wallonie in het competentiecentrum TechnoCampus in Gosselies waar technische opleidingen (via theorie-en praktijklessen) een garantie zijn voor werkgelegenheid voor Waalse jongeren in de steeds meer innoverende en groeiende voedingssector. 

Wil je meer weten over de talrijke aanbiedingen in de voedingssector? Afspraak op www.foodatwork.info!

Volg het expertisedomein Werk en talent en het thema Food@work om op de hoogte te blijven van alle laatste nieuwtjes.