Comment proposer des aliments non emballés de manière plus « coronaproof » ? Des guides pratiques sont disponibles !

26.07.2021
Ce contenu est seulement disponible en néerlandais

En raison de la crise du coronavirus, plusieurs consommateurs ont développé une forme de prudence envers les aliments qui peuvent être touchés par d'autres consommateurs. Le projet COOVIRH de Flanders’ FOOD – environnements plus « coronaproof » pour les aliments non emballés dans l’horeca et la grande distribution – vise à fournir des « bonnes pratiques » aux entrepreneurs qui proposent des aliments non emballés à leurs clients. 

Tijdens de eerste Covid-19 lockdown, en de nasleep daarvan, was er een duidelijke terugval in de verkoop van onverpakte voedingsproducten, zoals brood en verse bakkerijproducten in retail, waarvan bake-off gebeurt in de winkel, en bij uitbreiding ook van verse groenten en fruit. Ook in de horeca, cateringactiviteiten (bedrijfs- en schoolrestaurants), en de feest- en evenementensector komen ‘open’ buffetten voor waar verse (al dan niet bereide) voeding aangeboden wordt. Met het collectief onderzoeksproject COOVIRH wilde Flanders’ FOOD oplossingen en maatregelen zoeken, zowel op gebied van verpakking als meubilair, om ondernemers in de voedingsindustrie, retail en horeca te ondersteunen in het aanbieden van onverpakte voeding.
 

Ben je op zoek naar duurzame(re) verpakkingen voor brood, groenten, fruit en/of afhaalmaaltijden? Of zoek je eerder naar nieuwe meubelsystemen, desinfectiesystemen of innovatieve concepten om onverpakte voeding op een coronaveiligere manier aan te bieden?

Download de praktijkgidsen voor coronaveiligere omgevingen voor onverpakte voeding(gratis mits registratie) 

Lees zeker ook de leassons learned van drie door ondernemers en consumenten uitgeteste maatregelen: Hoe onverpakte voeding op een coronaveiligere manier aanbieden? Onze lessons learned