17.04.2018

BNS-symposium: ultra-processed foods in human nutrition and health

Events door derden

Bij de herziening van voedselvoorlichtingsmodellen (bijv. voedingsdriehoek in Vlaanderen) wordt steeds vaker de bewerkingsgraad mee in rekening genomen om producten in te delen binnen een gezond en evenwichtig voedingspatroon. De Belgian Nutrition Society (BNS) organiseert een wetenschappelijk symposium rond dit thema met als bedoeling een evenwichtige kijk te brengen op de rol van (ultra) verwerkt voedsel in menselijke voeding en gezondheid.  

Volgende onderwerpen komen tijdens het symposium aan bod:

  • Classificatie van voedingsmiddelen op basis van verwerkingsgraad
  • De rol van verwerkte voeding bij de opname van voedingsstoffen en effect op gezondheid
  • Algemeen beeld van de voedselverwerking, rekening houdend met de internationale handel en globalisering van voedsel en voedingspatronen in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden

Het draft programma en praktische info vindt u hier.

Registratie voor het event is verplicht en kan via de website van de BNS.

Koninklijke Bibliotheek van België - Royal Sky Room

Keizerslaan 4, 1000 Brussel