28.10.2020

Brexit: klaar voor de nieuwe relatie tussen de EU en het VK?

Events door derden

Tijdens het webinar van 28 oktober brengt het VBO een reeks Belgische experts van de verschillende betrokken overheden rond de digitale tafel om de geplande veranderingen op 1 januari 2021 toe te lichten en om op al uw concrete vragen te antwoorden. 

Op 1 januari 2021 stapt het Verenigd Koninkrijk effectief uit de Europese interne markt en douane-unie. Met of zonder handelsakkoord. Dat betekent dat op 1 januari ook een pak nieuwe regels van kracht worden. Denk aan de douaneprocedures die veranderen, de nieuwe btw-regels … Zonder handelsakkoord verandert er zelfs nog meer.

Hoe dan ook, de vraag blijft ‘Bent u er klaar voor?’ Bent u op de hoogte van alle ins en outs die de nieuwe grens met zich meebrengt? Voor uw import/export, contractrecht, arbeidsmobiliteit … Van de manier waarop de overheid de nieuwe regels gaat invoeren? En van de verplichtingen waaraan uw bedrijf zal moeten voldoen?

Programma:

Deel 1: The Global Picture 

Het effectieve vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de interne markt van de EU op 1 januari 2021 – met of zonder nieuw handelsakkoord – heeft grote operationele gevolgen en een reële impact op onze economie. Als voorbereiding daarop, geven we in ‘The Global Picture’, de inleiding van het webinar, mee hoe het staat met de huidige onderhandelingen tussen de EU en het VK en de voorbereidingen op de komende veranderingen. Ook de impact van de Brexit op ons land komt aan bod.  Ontdek het volledige programma hier.

Deel 2: How to get prepared?

3 parallele sessies:

1. Handel- en goederenvervoer - 14.00 u.  - 16.00 u. 

In deze sessie komen de belangrijkste vragen over import en export tussen België en het VK aan bod. Aan welke veranderingen kunnen we ons verwachten op het vlak van douaneprocedures? En inzake btw? Welk stelsel zal van toepassing zijn voor de oorsprongsregels en voor de accreditaties? Interesse? Ontdek hier het volledige programma.

2. Sociale Cluster - 14.00 u. - 15.30 u. 

In deze sessie gaan we dieper in op de verschillende sociale kwesties die opduiken als gevolg van de Brexit. Verschillende experts overlopen de veranderingen inzake verblijfsvergunningen, sociale zekerheid en professionele mobiliteit. Geboeid door dit onderwerp? Hier vindt u het volledige programma.

3. Juridische kwesties - 14.00 - 15.30 u.

In deze sessie duiken de sprekers in de belangrijkste juridische kwesties aan de vooravond van de Brexit. Wat betekent het definitieve vertrek van het VK uit de EU op het vlak van contracten? Of verzekeringen? Onder welk stelsel valt alles wat te maken heeft met intellectuele eigendom en gegevensbescherming? Graag een antwoord op al die vragen? Ontdek het volledige programma hier.

Klik hier om je in te schrijven