13.10.2020 tot 18.11.2020

Koffiestories (II): een expo doorheen de geschiedenis van koffie

Events door Fevia leden of sectoren

Welke weg legt koffie af voor het als zwart goud in een kopje belandt? Of het nu gaat over het botanisch verhaal van de koffieplant, het vakmanschap van de meesterbrander of de verhalen en tradities verbonden aan het drinken van koffie. Van 13 oktober tot 18 november ontdek je alle Koffiestories in het Belvue museum in Brussel.

Een boon voor koffie-erfgoed

Beter kan je het niet omschrijven. Het zijn de interesse voor de plant, de passie voor het vakmanschap en de liefde voor het kopje dat mensen warm maken voor koffie. Ook Koffiestories als project loopt warm voor het erfgoed en de kennis die aanwezig zijn in de koffiesector.

Wat is Koffiestories?

Met Koffiestories streven CAG, Plantentuin Meise, het Koninklijk Verbond van Koffiebranders en Cera naar een kwaliteitsvolle cultureel-erfgoedbeleving rond koffie: zowel in de diepte als in de breedte, laagdrempelig en participatief, met aandacht voor duurzaamheid en diversiteit in talloze facetten.

Koffiestories brengt het materiële en immateriële koffie-erfgoed van Vlaanderen en Brussel in kaart. Het gaat om erfgoed dat verband houdt met het onderzoeken, telen, verhandelen, verwerken, zetten en drinken van koffie. Denk hierbij aan botanisch erfgoed, bedrijfsarchief en erfgoed van koffiebranders en -handelaars, koffiemolens, -blikken en -servies in collecties en bij verzamelaars, maar ook vakmanschap bij het branden en zetten van koffie en de vele tradities waarbij koffie(drinken) een betekenisvolle rol speelt. 

De reizende expo 'Koffiestories' doorkruist Vlaanderen. In de online expo struin je digitaal door het verhaal. En in het voorjaar van 2021 kan je in Plantentuin Meise terecht voor een uitgebreide koffietentoonstelling. Ontdek de wereld in een kopje. 

Meer info

Voor meer info over de expo in het BELvue museum in Brussel, klik hier

BELvue museum Brussel

Paleizenplein 7, 1000 Brussel