18.09.2018

Opleiding Food Safety Modernization Act (FSMA) – Preventive Controls for Human Food

Events door derden

Op 18 september organiseert Vegebe een opleiding rond "Food Safety Modernization Act" (afgekort FSMA). De FSMA heeft tot doel de veiligheid van levensmiddelen in de VS te waarborgen. De FSMA regelgeving is van toepassing voor alle bedrijven die levensmiddelen exporteren naar de VS. 

De FSMA wordt stapsgewijs ingevoerd. Voor grote bedrijven met meer dan 500 werknemers is de ingangsdatum 19/09/2016. Voor bedrijven met minder dan 500 werknemers is dat 18/09/2017. Zeer kleine bedrijven met een omzet minder dan 1 miljoen dollar krijgen tijd tot 17/09/2018.

Programma

In deze opleiding gaat de lesgever dieper in op de FSMA regelgeving en krijgt u een inzicht in de FSMA-/FDA- terminologie en de ‘Preventive Controls for Human Food’.

U weet welke aanpassingen nodig zullen zijn om uw voedselveiligheids- en kwaliteitszorgsysteem aan te passen aan de FSMA. U leert met andere woorden hoe een Food Safety Plan dient opgesteld te worden (en waar HACCP en GMP te situeren is als onderdeel van dit Plan), welk type preventieve controles nodig zijn, welke de vereisten zijn voor de registraties, hoe correctieve maatregelen moeten vastgelegd worden (incl. het onderscheid tussen correcties en correctieve maatregelen) en tot slot wat de vereisten zijn voor het Recall Plan zoals voorgeschreven in de FSMA.

Kostprijs opleiding

Het tarief van de opleiding is bepaald als volgt:

  • Tarief leden van Belgapom/ Fresh Trade Belgium/ Vegebe: € 300 + 21 % BTW

  • Tarief niet leden: € 400  + 21 % BTW

Meer info en inschrijving in bijlage

Microsoft Office-documentpictogram opleiding_fsma_2018-09-18.doc

Van der Valk Hotel Nazareth