10.09.2018

Seminarie: 'Belang van additieven in voeding'

Events door derden

Additieven in onze voeding: een vloek of een zegen? De meningen zijn verdeeld! De Fabriek voor de Toekomst Voeding organiseert samen met Flanders’ FOOD, Ugent, KULeuven, Vives, ILVO en Inagro een seminarie over het belang van additieven in voeding.  In het seminarie verdedigen voor- en tegenstanders van het gebruik van additieven hun standpunt en gaan ze met elkaar in debat. 

Rosanne Hertzberger (schrijfster van het boek Ode aan de E-nummers ) en Staf Henderickx (auteur van Van mammoet tot Big Mac) gaan hierover in debat met elkaar en met een panel van vertegenwoordigers uit de voedingsindustrie en uit de academische wereld. Tijdens een afsluitende drink zijn de West-Vlaamse kennisinstellingen aanwezig met een infostand over hun expertise op het gebied van voeding.

Dit seminarie is een initiatief van de Expertengroep Voeding van TUA West. 

Programma

  • Pitch door de West-Vlaamse kennisinstellingen waarin ze hun expertise rond voeding voorstellen
  • Lezing door Rosanne Hertsberger; microbiologe, columnist en schrijfster van het boek 'Ode aan de E-nummers'. 
  • Lezing door Staf Henderickx; huisarts en schrijver van onder meer 'Van Mammoet tot Big Mac'.   
  • Debat over de (on)zin van additieven met panel van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de academische wereld 
  • Afsluitende drink met infostand van de kennisinstellingen 

Sprekers 

  • Rosanne Hertsberger
  • Staf Henderickx
  • Moderator: Greet Riebbels, ILVO
  • Frank Devlieghere, UGent
  • Piet Vanthemsche
  • Chris De Wolf

Klik hier voor informatie over de sprekers

Inschrijven

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze pagina

Huis van de Voeding

Spanjestraat 141
8800 Roeselare