14.02.2023

Slotevent Cool & Fresh Delivery

Events door derden

E-commerce floreerde de afgelopen jaren. Maar toch zien we dat het marktpotentieel van online verkochte en gekoelde voeding voorlopig onderbenut blijft. Is e-commerce van voeding dan wel populair genoeg bij de consument? En wat met voedselveiligheid? Welke technische mogelijkheden bestaan er voor tijdens het transport? Kom het te weten tijdens het slotevent van Cool & Fresh Delivery op 14 februari!

Veel voedingsbedrijven zijn nog op zoek naar een juiste aanpak om van start te gaan met e-commerce van verse en gekoelde voeding. Er zijn namelijk een aantal aspecten die in vergelijking met andere sectoren de e-commerce voor de voedingsindustrie complexer maken op vlak van logistiek. De meest cruciale aspecten zijn de beperkte houdbaarheid van voedingsmiddelen en het feit dat er een vrijwel continue nood is aan een divers arsenaal aan producten. Daarnaast zit de sector nog met heel wat vragen rond de e-commerce verwachtingen van de consument. Bovendien is het moeilijk in te schatten welke logistieke modellen haalbaar zijn en waar de wettelijke knelpunten liggen.  In het project Cool & Fresh Delivery hebben VIL en Flanders’ FOOD daarom een antwoord gezocht op deze vragen en uitdagingen. 

Op dit slotevent zullen zowel resultaten als ervaringen van prominente vertegenwoordigers uit de sector gedeeld worden. Afsluiten doen we met een netwerkdrink waar alle aanwezigen op uitgenodigd zijn.  

Praktische informatie

 • Wanneer: 14 februari 2023 van 13:30 tot 18:00
 • Waar: Communicatieloft Gent
  Sint Denijslaan 489
  9000 Gent
 • Tarief
  • Leden van VIL of Flanders’ FOOD: gratis
  • Geen lid van VIL of Flanders’ FOOD: € 165,00 + btw

Het Cool & Fresh Delivery-rapport is inbegrepen in het inschrijvingsgeld en wordt u na het event ter beschikking gesteld. 

Interesse? Schrijf je hier in >

Communicatieloft Gent

Sint Denijslaan 489
9000 Gent