26.04.2024

Start to Rethink Energy 4 Food

Events door derden

Met de steun van VLAIO en het klimaatfonds doen Flanders’ FOOD, Llux50 en Fevia Vlaanderen in het project Rethink Energy 4 Food onderzoek naar innovatieve oplossingen voor de energiebehoeften in de voedingsindustrie.

Op vrijdag 26 april 2024 is er het startevent om te onderzoeken hoe we de energietransitie binnen de voedingsindustrie kunnen versnellen. Gedurende deze dag ontdek je niet alleen aan welke verplichtingen je als voedingsbedrijf moet voldoen, maar ook hoe innovatie kan helpen om gewapend te zijn voor de toekomst. Schrijf je nu in.

Programma

Hieronder vind je alvast het programma van de dag:

09:00 Ontvangst

  • 09:30 Welkom
  • 09:35 Keynote – Belang van de energietransitie
  • 10:00 Keynote – Energie- en klimaatbeleid voor ondernemingen
  • 10:30 Start to ‘Rethink Energy 4 Food’ - Eline Stuyven, Innovatiemanager, Flanders' FOOD
  • 10:40 Elektrificatie van voedingsprocessen
    • Introductie onderzoek focustraject 1: Elektrificatie van ovenprocessen (Lars Roba, Innovatiemanager, Flanders' FOOD)
    • Ray & Jules 'the sunny kind of coffee', da's koffie geroosterd op zonne-energie (Gert Linthout, Mede-oprichter van Ray & Jules en CEE)
  • 11:10 Duurzame warmtevoorziening in de voedingsindustrie
    • Introductie onderzoek focustraject 2: Duurzame warmtevoorziening in de voedingsindustrie (Cas D'Haenens, Business Development Manager, flux50)
    • Project SPIRIT: Integratie van een hoge temperatuur warmtepomp (Jan Ingels, Director Factories, Tiense Suikerraffinaderij)
  • 11:40 Energiecoaching voor voedingsbedrijven
    • Energiecoaching. Voor wie, wat en hoe? (Gus Verhaeghe, Innovatiemanager, Flanders' FOOD)
    • Voorstelling energieconsultants: deel 1

12:00 Lunch & netwerking

  • 13:30 Energy Resilience: flexibel aansturen van diverse energiebronnen
    • Introductie onderzoek focustraject 3: Het flexibel aansturen van diverse energiebronnen (Cas D'Haenens, Business Development Manager, flux50)
    • Paradigma shift van energie-aanmaak die wisselende vraag volgt naar energievraag die intermitterend aanbod volgt (Dominique Hamerlinck, Divisional Energy and Utility Manager, Alpro)
  • 14:00 Innovatieve verduurzaming van koeling
    • Introductie onderzoek focustraject 4: Innovatieve verduurzaming van koeling (Lars Roba, Innovatiemanager, Flanders' FOOD)
    • Bedrijfsgetuigenis rond innovatieve koeling
  • 14:30 Energiecoaching voor voedingsbedrijven - Voorstelling energieconsultant: deel 2

14:40 Netwerkpauze

  • 15:00 Watts Next? Verken de energie-innovaties samen met ons
  • 15:30 Hoe kan je jouw project boosten? - Katelijne Strubbe, Bedrijfsadviseur, VLAIO

16:00 Slotwoord met een glaasje

Praktisch

Het event gaat door op 26 april in MeetDistrict Gent te Ottergemsesteenweg Zuid 808 B300.

Klik hier om je in te schrijven!

 

Bij vragen, gelieve contact op te nemen met Flanders' FOOD.

Met de steun van: