09.12.2021

Studiedag: "Onze voeding van morgen"

Events door derden

De introductie van nieuwe technieken en technologieën bij de productie of verwerking van levensmiddelen heeft in het verleden vaak geleid tot nieuwe consumentenproducten met nieuwe smaken, nieuwe of betere texturen, verbeterde houdbaarheid, zowel microbiologisch als organoleptisch.

Denken we maar aan de impact van UHT, extrusie van eiwitten en cereals, co-extrusie of micro-golven. Het is vandaag niet anders. Nieuwe innovatieve technologieën, vaak opgepikt uit non-food industriële processen, vinden toepassingen in de voedingsindustrie.

Ze beantwoorden aan  de vraag naar snellere, efficiëntere, duurzamere en mildere productieprocessen. Vandaag willen we enkele van deze innovatieve procestechnieken voorstellen, zoals Pulsed Electric Field, Radio Frequency en PowerHeater, die recentelijk werden ontwikkeld en zeer snel hun nut en kracht hebben bewezen bij de verwerking en ontwikkeling van nieuwe levensmiddelen. Datacaptatie en monitoring zijn hierbij onmisbare, dankbare en geduchte elementen voor proces- en productoptimalisatie. Speciale aandacht gaat uiteraard naar de impact op de smaak en de bite. Als uitsmijter geven we nog een overzicht van een aantal disruptieve technologieën die dicht bij hun marktintroductie staan.

8 gastsprekers nemen u mee doorheen 4 thema's:

  1. Generatie Processing Data
  2. Innnovatieve Intelligente Snel Inplugbare Processingtechnieken
  3. Innovatie in Taste & Texture
  4. Innovaties in de Pijplijn

Klik hier voor meer informatie en schrijf u in

ILVO, Eenheid Plant, Melle