06.12.2019

Voorstelling Roadmap "Voedingsverpakking van de toekomst"

Events door derden

De Roadmap "Voedingsverpakking van de toekomst" is een project waarbij met inbreng vanuit de hele keten van voedselverpakkingen onderzoekslijnen werden uitgezet voor de komende jaren. Met de onderzoekslijnen uit de Roadmap kan de industrie, samen met overheids- en kennisinstellingen, geavanceerde verpakkingen ontwikkelen, gefocust op de noden en prioriteiten van de toekomst.

Het project kwam tot stand in een samenwerkingsverband tussen Pack4Food en de vier belangrijkste speerpuntclusters in België: Flanders’FOOD (voeding), VIL (logistiek), Catalisti (chemie en kunststoffen) en SIM (materialen). Universiteiten, diverse organisaties (waaronder Fost Plus, OVAM en Fevia) en een 50 tal bedrijven over de hele keten heen gaven hun input voor de opmaak van deze roadmap.

Opzet van de Roadmap

Binnen de roadmap werd een gezamenlijke visie & strategie geformuleerd m.b.t. Voedingsverpakkingen van de Toekomst, met 2030 als horizon. Door toekomstige innovatietrajecten & onderzoekslijnen te identificeren en contacten te leggen tussen bedrijven, zullen innovaties kunnen gerealiseerd worden om die visie waar te maken.

Innovaties omtrent circulaire verpakkingen zijn een belangrijke stap om de ambities van de voedingssector omtrent duurzame verpakkingen waar te maken. Zie www.verpakkingen2025.be

Voorstelling Roadmap

Op 6 december wordt de Roadmap officieel voorgesteld in De Montil in Affligem. U bent van harte welkom om deze voorstelling bij te wonen. Inschrijven kan via deze link. Het programma van de dag kan u hieronder vinden.