Kerncijfers per sector

De Belgische voedingsindustrie is een zeer diverse sector. De statistische informatie over de sectoren is vaak fragmentarisch en verspreid over verschillende bronnen en websites. Daarom heeft de FOD Economie op vraag van Fevia een handig overzicht opgesteld van fiches per subsector.

De FOD Economie gebruikt bij het opstellen van de fiches soms een andere methodologie dan Fevia in haar economisch jaarverslag. Fevia gebruikt bijvoorbeeld telkens de gegevens van het 2de semester van elk jaar om het aantal arbeidsplaatsen en werkgevers te berekenen. De FOD Economie kan omwille van de latere publicatie van de fiches een gemiddelde over de vier kwartalen van elk jaar nemen. Deze methodologische verschillen zorgen ervoor dat de gegevens in de sectorfiches licht afwijken van de gegevens in het economisch jaarverslag. De verschillen zijn evenwel minimaal en door het grote niveau van detail zijn de sectorfiches een mooie aanvulling op het economisch jaarverslag.

In het rapport hieronder kan je een overzicht bekijken van de kerncijfers per sector (momenteel enkel beschikbaar in het Frans). Een methodologische handleiding staat ook ter beschikking.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met onze economiste Carole Dembour

PDF-pictogram Kerncijfers per sector 2022.pdf

PDF-pictogram methodologische_handleiding_2021-2022.pdf