Fevia zoekt een Adviseur Arbeidsmarkt

05.07.2022

Heeft de Belgische arbeidsmarkt voor jou geen geheimen meer? Verdiep jij je graag in de actualiteit inzake onderwijs? En wens jij de lekkerste sector nog aantrekkelijker te maken voor nieuwe talenten? Twijfel niet langer en stel je kandidaat om ons socio-economisch team te vervoegen als Adviseur Arbeidsmarkt! 

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, vertegenwoordigt 27 sectoren en meer dan 700 bedrijven die kwaliteitsvolle en innovatieve voeding en dranken produceren in België. Het is onze missie om, in overleg met alles stakeholders, de Belgische voedingsindustrie te begeleiden en ondersteunen bij het creëren van duurzame waarde.

De voedingsindustrie is niet alleen de grootste industriële werkgever van België, maar de sector creëert steeds meer jobs. Door de krapte op de arbeidsmarkt gaat zoektocht naar diverse profielen voor veel van onze bedrijven gepaard met heel wat uitdagingen. Om hen nog beter te ondersteunen in die zoektocht, is Fevia op zoek naar een adviseur arbeidsmarkt en onderwijs.

Functiebeschrijving

Als adviseur arbeidsmarkt werk je binnen het socio-economisch departement van Fevia met als voornaamste taken en verantwoordelijkheden : 

 • Je onderhoudt uitstekende contacten met alle relevante stakeholders, waaronder leden-bedrijven, sectoraal fonds (Alimento), administraties, kabinetten, sectorale en interprofessionele werkgeversorganisaties, vakbonden, secundair onderwijs, universiteiten en hogescholen.  

 • Je volgt de nieuwe regelgeving op rond onderwijs (STEM, duaal leren, modernisering onderwijs, leerkrachtenberoep) en arbeidsmarkt (VDAB/Forem, kansengroepen, competentiebeleid, digitalisering). Je focust daarbij op de impact en de kansen voor bedrijven in de voedingsindustrie.

 • Je helpt voedingsbedrijven om gemakkelijker talenten aan te trekken door de perceptie van de sector bij werkzoekenden te verbeteren. In samenwerking met diverse partners help je daarom bij het opzetten, beheren en opvolgen van verschillende arbeidsmarkt- en onderwijsgerelateerde projecten.

 • Je coördineert het intern overleg met onze leden rond onderwijs en arbeidsmarkt.

 • Je beantwoordt vragen van leden rond arbeidsmarkt en de afstemming onderwijs-arbeidsmarkt. 

 • Je zorgt voor een optimale communicatie van jouw dossiers en projecten aan de interne en externe stakeholders, via onze website, informatiebrieven, infosessies en ledenvergaderingen.

 • Je vertegenwoordigt Fevia, Fevia Vlaanderen en Fevia Wallonië bij verschillende werkgroepen, waar je de standpunten van de voedingsindustrie promoot.

Gewenste kwalificaties en ervaringen

Voor deze uitdagende en boeiende functie zoeken we kandidaten die voldoen aan de volgende vereisten:

 • Je hebt een masterdiploma. Minimum 3-5 jaren ervaring in het bedrijfs- of federatieleven rond de betrokken domeinen, is een pluspunt.
 • Je hebt een brede interesse in politiek en besluitvorming en een goede kennis (of bereid om deze te verwerven) van het onderwijs- en arbeidsmarktbeleid.
 • Je beschikt over een netwerk in de onderwijswereld en bij de diverse arbeidsmarktactoren, of kan dit op relatief korte tijd snel uitbouwen. Kennis van en voeling met de leefwereld van jongeren is een troef.
 • Je communiceert uitstekend in het Nederlands, zowel schriftelijk als mondeling, en verder beheers je zeer goed het Frans en het Engels.
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden, waaronder sterke redactionele en presentatiecompetenties, en je bent diplomatisch in je aanpak.
 • Je werkt zelfstandig en bent organisatorisch sterk. Je kan bovendien vlot verschillende projecten tegelijk opvolgen, met respect voor enerzijds interne deadlines en procedures en anderzijds de standpunten en verschillende belangen van stakeholders.
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken, je bezit goede projectmanagement capaciteiten evenals sterke vaardigheden om in een complexe omgeving met talrijke stakeholders te werken.
 • Je bent gedreven door ethische waarden en wil mee werken aan een duurzamere wereld, vanuit de overtuiging dat voedingsbedrijven hiertoe kunnen bijdragen.

Wat bieden wij je aan?

 • Een voltijds arbeidscontract van onbepaalde duur.
 • Een zeer interessante functie met een boeiende maatschappelijke context, binnen een organisatie met een dynamische en collegiale cultuur waarin veel ruimte is voor eigen inbreng en regelmatige opleidingsmogelijkheden.
 • Een werkplek in het centrum van Brussel, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de mogelijkheid om flexibel en op afstand te werken.
 • Een competitieve verloning met ruime extralegale voordelen.

Interesse of vragen?

Aarzel niet om Gert Olefs te contacteren op +32 (0)499 14 33 48 van 9u tot 20u van maandag tot vrijdag en van 11u tot 17u op zaterdag. Je kan eveneens je cv en motivatiebrief versturen naar jobs@hcinternational.biz.