Jongeren ontdekken voedingsindustrie op Young Talent in Action

Melissa Augello
06.10.2017

Het VBO palmde op 2 oktober samen met 2300 gasten, waaronder vooral jongeren, de Bozar in Brussel in voor de tweede editie van Young Talent in Action. Met dit Forum wil het Belgische bedrijfsleven meer jongeren beter wegwijs maken in onze arbeidsmarkt. Uiteraard kon ook de voedingsindustrie daarop niet ontbreken. Met een inspirerende quiz motiveerden FEVIA en Alimento jongeren om een carrière in de voedingsindustrie te overwegen.

Op ‘Young Talent in Action’ konden jongeren deelnemen aan workshops, speeddates en ‘debattles’ tussen jongeren en politici. Daarmee wou het VBO jongeren inspireren om hun talenten, innovatiepotentieel en entrepreneurial spirit te ontwikkelen. Met 2.300 jongeren, bedrijfsleiders, leerkrachten, beslissers en experts present lijkt die opzet alvast geslaagd. 

De zoektocht naar voldoende geschoolde medewerkers om de groei en de evolutie naar meer innovatie te ondersteunen blijft één van de prioriteiten van de voedingsindustrie. Young Talent in Action was dan ook een uitgelezen platform om jongeren warm te maken om te kiezen voor een job in de voedingsindustrie.

FEVIA en Alimento waren er aanwezig met een druk bezochte stand waar een glazen appel vol heerlijke Belgische voedingsproducten de show stal. Met een inspirerende online quiz konden studenten namelijk niet alleen kennis maken met de voedingsindustrie en hun toekomstkansen in onze sector ontdekken, maar ze maakten ook kans om de inhoud van de glazen appel te winnen.

Ontdek op www.foodatwork.info welke arbeidsplaatsen beschikbaar zijn in de sector van de voedingsindustrie: klik hier
Meer info over het forum Young Talent in Action: klik hier