Anthony Botelberge volgt Jan Vander Stichele op als Fevia-voorzitter

20.10.2021

Anthony Botelberge, managing director van Frigilunch, een kmo gespecialiseerd in bereide maaltijden, wordt vanaf 29 november de nieuwe voorzitter van Fevia. Hij neemt tijdens de Fevia Jaarvergadering de fakkel over van Jan Vander Stichele en zal er samen met de leden van Fevia de nieuwe duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie lanceren.

Na drie jaar draagt Jan Vander Stichele (Lotus Bakeries) op 29 november het voorzitterschap van Fevia over aan Anthony Botelberge. De uittredende voorzitter blikt terug op een bewogen periode: “Met zowel de Brexit, de coronacrisis en de stijgende grondstofprijzen en productiekosten hebben onze voedingsbedrijven de voorbije jaren een aantal serieuze uitdagingen te verwerken gekregen. Maar ze laten de moed niet zakken en blijven investeren en innoveren als grootste industriële sector van het land. Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze bedrijven daarbij ook de komende jaren kunnen blijven rekenen op de steun van het Fevia team en op een gemotiveerde voorzitter,” aldus Jan Vander Stichele.

Anthony Botelberge is als eigenaar van Frigilunch en als voorzitter van BReMA, de sectorfederatie van de bereide maaltijden in België, al jaren nauw betrokken bij de werking van Fevia. Hij wil als nieuwe voorzitter van Fevia zijn schouders zetten onder de uitrol van de gloednieuwe duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie. Met die strategie, die Fevia op 29 november lanceert, wil de sector de komende jaren een voortrekkersrol opnemen om mee vorm te geven aan een duurzaam voedingssysteem.

“We zorgen als Belgische voedingsindustrie dagelijks voor heerlijke voeding en dranken en we zijn dat blijven doen tijdens de coronacrisis of recenter nog na de overstromingen. We mogen daar fier op zijn! Als nieuwe Fevia voorzitter wil ik dus ook ambassadeur zijn van ons promotiemerk ‘Food.be – Small country. Great food.’,” zegt Anthony Botelberge. “Tegelijk zijn we ook een sector die investeert, innoveert, in dialoog gaat en keer op keer verantwoordelijkheid opneemt. Ik ben alvast enorm blij met de kans om daar de komende jaren aan bij te dragen als voorzitter van Fevia!”

Bart Buysse, CEO van Fevia, bedankt Jan Vander Stichele nadrukkelijk voor de manier waarop hij de voorbije drie jaar het Fevia team steunde om samen de sector door een turbulente episode te loodsen: “Na een veelbelovend begin in 2019, met een recordjaar voor de Belgische voedingsindustrie, moesten we snel schakelen naar een soort permanente crisis-modus. Op zo’n moment is het enorm dankbaar om in tandem constructief met een voorzitter te kunnen samenwerken om de sector met zo weinig mogelijk kleerscheuren doorheen de corona-storm te navigeren. Tegelijk wil ik onze nieuwe voorzitter Anthony van harte feliciteren en veel succes wensen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we op dezelfde constructieve manier de krachten zullen blijven bundelen om de sector klaar te stomen voor de uitdagingen van morgen.”

Over Anthony Botelberge  

  • Managing Director en eigenaar van Frigilunch, een specialist van bereide maaltijden.  
  • Voorzitter van Brema, de sectorfederatie van de bereide maaltijden in België. 
  • Lid van het Bureau en de Raad van Bestuur van Fevia. 
  • Behaalde een masterdiploma in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en een MBA aan de Vlerick Business School. 
  • Werkte tussen 1998 en 2005 als Business Development Director bij Katoen Natie, richtte vervolgens zelf A-Meals op dat later integreerde in Frigilunch.  

Informatie voor media

Anthony Botelberge is vanaf 29 november beschikbaar voor interviews als nieuwe Fevia voorzitter.