Persbericht - Uitreiking Ecotrophelia en Trofee FEVIA Vlaanderen

30.04.2014

Innovatieve voedingsproducten van Vlaamse en Brusselse studenten in de spotlights

Brussel, 29 april 2014. Zestien teams van studenten uit het secundair en het hoger onderwijs namen deel aan twee wedstrijden die georganiseerd werden door FEVIA en FEVIA Vlaanderen, de Federatie van de voedingsindustrie. Ze ontwikkelden hiervoor nieuwe, innovatieve voedingsproducten. Een dessertbier en een mœlleux met speculaassmaak vielen in de prijzen.
Om innovatie te stimuleren en om jongeren in dit proces te betrekken, organiseren FEVIA en FEVIA Vlaanderen al vijf jaar lang jaarlijks twee wedstrijden met betrekking tot voedingsinnovatie. Dit jaar namen negen teams uit het secundair onderwijs deel aan ‘TROFEE Vlaanderen’. Twaalf teams uit het hoger onderwijs, waarvan zeven uit Vlaanderen en Brussel, waagden hun kans bij ‘ECOTROPHELIA’.

U vindt het volledige persbericht en foto’s van de winnaars in bijlage.