AB InBev haalt 18 miljoen plastic wegwerpbekers uit de markt en zet 660 000 herbruikbare bekers in

11.06.2019

AB InBev zet een grote stap vooruit in de strijd tegen plastic door 18 miljoen plastic wegwerpbekers van de markt te halen en 660 000 herbruikbare bekers in te zetten in 2019.

De herbruikbare bekers zullen worden ingezet op bepaalde festivals, in evenementzalen, pretparken en andere verkooppunten over heel België. Er wordt ook nauw samengewerkt met enkele gemeenten voor lokale evenementen.

De herbruikbare bekers vragen aanpassingen van alle betrokken spelers. De bekers moeten teruggebracht worden door de consument, schoon gemaakt en daarna opnieuw worden ingezet. De omslag naar een circulair systeem is een werk van maanden geweest. De implementatie is een complex proces en vergt een sterk engagement van zowel de brouwer, de partners en de consument.

Op plaatsen waar er dit jaar wegwerpbekers worden gebruikt, werkt AB InBev samen met de festivalorganisatoren en andere partners om consumenten aan te zetten correct te sorteren, de stroom zo zuiver mogelijk te houden en recyclage te bevorderen.

Voor meer info, klik hier