Chaudfontaine kiest voor 100% circulaire verpakkingen

02.07.2019

Het debat rond verpakkingen is alomtegenwoordig. Chaudfontaine kiest ervoor om op dit vlak een leidersrol te nemen en haar schouders te zetten onder het principe van een kringloopeconomie.

"Daarom werd besloten dat alle plastic flessen van het merk vanaf eind 2019 zullen worden gemaakt van 100% gerecycleerd plastic. Dat maakt van Chaudfontaine een van de eerste Belgische watermerken die volledig circulaire verpakkingen gebruikt", beklemtoont Etienne Gossart, Country Director Belux van Coca-Cola European Partners. Het merk doet het op dat vlak overigens al goed: alle plastic flessen van Chaudfontaine bevatten nu al 50% gerecycleerd plastic en 15% plantaardig plastic.

Ook de plastic verpakkingsfolies van Chaudfontaine zullen vanaf augustus gemaakt zijn van 100% gerecycleerd plastic. Deze voortrekkersrol is niet beperkt tot de plastic flessen: de glazen Chaudfontaine-, goed voor een derde van het totale aantal verpakkingen, worden gemiddeld 50 keer hergebruikt.

Door die verschillende soorten verpakkingen aan te bieden wil Chaudfontaine haar klanten en consumenten de vrijheid laten om zelf te kiezen welke verpakking het best aansluit bij hun behoeften en verwachtingen.

Meer weten? Klik hier