Duurzamere Jupiler-verpakking

11.06.2019

Brouwerij AB InBev zal vanaf de zomer alle Jupiler sixpack blikken in België verpakken in 100% gerecycleerde plastic. De 100% gerecycleerde plastic voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en werd ontwikkeld door het innovatie center van AB InBev in Leuven samen met de plastic leverancier. De brouwer voegt toe: “Dit is nog maar een eerste stap.” Tegelijk is deze nieuwe verpakking niet het eindstation. Op termijn wil AB InBev plastics om sixpacks bier in supermarkten vervangen door plasticvrije alternatieven. De brouwer test op dit moment meerdere innovatieve alternatieven voor plastic.

“Plastic folies om sixpacks blikken zijn nog steeds de standaard in België. Door nu over te schakelen op een 100% gerecycleerde verpakking, zetten we al een belangrijke stap om onze 2025 duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren, waaronder 100% circulaire verpakkingen. Minimaliseren van plasticgebruik is een topprioriteit voor ons.” zegt David De Schutter, Directeur Innovatie & Technologische Ontwikkeling voor Europa bij AB InBev. Zo maakte de brouwer dit jaar ook de omslag naar herbruikbare bekers, waardoor we 18 miljoen wegwerpbekers uit de markt halen en vervangen door 660.000 herbruikbare bekers.

“Het realiseren van 100% circulaire verpakkingen en het minimaliseren van onze CO2 footprint zijn belangrijke pijlers in onze wereldwijde 2025 duurzaamheidsdoelstellingen”, aldus David De Schutter. “We vinden het belangrijk vandaag op World Environment Day zowel intern als extern extra actie te ondernemen voor het milieu en klimaat. Daarom maken we onze plannen vandaag bekend.”

Meer weten? Klik hier