YES!-repen voortaan in gerecycleerd papieren jasje

17.10.2019

Nestlé gebruikt voortaan een nieuwe verpakkingstechnologie. Dat betekent dat de verpakking van noten-, groenten- en fruitrepen van YES! voortaan bestaat uit gerecycleerd papier. Het recycleerbaar papier komt voor uit duurzame bronnen, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) en het Program for the Endorsement of Forest Certification.

Dit is de allereerste keer dat papier in plaats van plastic wordt gebruikt op een hogesnelheidsverpakkingslijn. Deze nieuwe technologie maakt de weg vrij voor het grootschalige gebruik van recycleerbare papieren verpakkingen in de zoetwarenindustrie. Tot nu toe verliep de productie van duurzame snacks op een hogesnelheidsverpakkingslijn alleen met gelamineerde kunststoffolies. Fabrikanten kunnen nu op grote schaal gebruik maken van papier, terwijl de kwaliteit en versheid van het product gedurende de hele houdbaarheidsperiode worden gegarandeerd.

De papieren verpakking is een nieuwe stap in Nestlé’s engagement om al haar verpakkingen tegen 2025 recycleerbaar of herbruikbaar te maken. Zo evolueert het bedrijf naar een meer duurzame consumptie en speelt ze in op de vraag van een zeer groot aantal milieubewuste consumenten.