Inflatie in productiekosten, maar ook in consumentenprijzen, is een dagelijkse zorg voor onze leden. Daarom hebben we een dashboard ontwikkeld waar je in één oogopslag de trends en laatste ontwikkelingen in een hele reeks prijzen kunt vinden. Honderdduizenden gegevens uit officiële bronnen worden verzameld en op een eenvoudige manier gepresenteerd, in de vorm van grafieken of tabellen.

Het eerste dashboard geeft je een overzicht van de inflatie op deze verschillende gebieden. Het tweede dashboard toont de gedetailleerde gegevens.

Overzicht van de inflatie per jaar

Gedetailleerde gegevens: 6 categorieën

Elke categorie heeft een tabblad waarop je kan klikken. Met de verschillende filters kan je je interessesfeer selecteren: jaren, producten, activiteitssectoren. Wat de voedingsmiddelen betreft, biedt het dashboard een zoom op de internationale prijzen van suiker, zuivelproducten, vleesproducten, granen en en oliën. Op Belgisch niveau komen alle land- en tuinbouwproducten aan bod.

Voor meer uitleg over de gebruikte gegevens, raadpleeg dit methodologisch document

De kerncijfers van de voedingsindudstrie

In het economisch jaarverslag van Fevia geven we een overzicht van de recentste cijfers met betrekking tot omzet, investeringen, werkgelegenheid, buitenlandse handel, concurrentiekracht en nog veel meer.

Ontdek hier de kerncijfers 2022 

Nieuws