26.05.2021

Exportboost webinar: Opportuniteiten voor de voedingsindustrie in de Verenigde Arabische Emiraten

Events door Fevia voor leden

Fevia Vlaanderen focust samen met FIT dit jaar op de Verenigde Arabische Emiraten, met een webinar over de opportuniteiten op deze markt, een event tijdens de Vlaamse week op Expo 2020 Dubai en een retail studiereis naar Dubai. Schrijf je nu in voor het webinar van 26/05!

De Verenigde Arabische Emiraten en de andere landen van de Gulf Cooperation Council (Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar en Saudi-Arabië) vormen een aantrekkelijke markt voor exporteurs van voedingsproducten. Omwille van het klimaat, de beperkte waterreserves en het gebrek aan landbouwgrond importeren de GCC-landen maar liefst 85% van alle voedingsproducten. De groei wordt aangedreven door een stijgende kapitaalkrachtige bevolking en een groeiend aantal toeristen. De aanwezigheid van heel wat expats, een drukke levensstijl en meer en meer tweeverdieners doen de vraag naar verpakte voedingswaren toenemen. Omdat consumenten prijsbewuster worden, investeren grote supermarkten, hypermarkten en zelfs discounters in private label. Een groeiend gezondheidsbewustzijn en een hoge graad van welvaartsziekten zoals obesitas en diabetes drijven dan weer de vraag naar gezonde en biologisch geteelde voeding. Er liggen dus veel kansen voor Vlaamse voedingsexporteurs in deze regio! 

Fevia Vlaanderen focust samen met Flanders Investment & Trade in 2021 in het bijzonder op de Verenigde Arabische Emiraten, omwille van de Wereldtentoonstelling die van oktober 2021 tot en met maart 2022 in Dubai zal doorgaan.  

Welke acties voorziet het VAE-traject?

Het “VAE-traject” van Fevia Vlaanderen in samenwerking met Flanders Investment & Trade bestaat uit 3 acties: 

  1. 26/05: Exportboost webinar “Opportuniteiten voor de voedingsindustrie in de Verenigde Arabische Emiraten” 
  2. 26/10: Seminarie “Duurzaamheid in de voedingssector” tijdens de Vlaamse Week op Expo 2020 Dubai 
  3. 22-24/11: Fevia Vlaanderen retail studiereis naar Dubai, met een gedetailleerde infosessie over de retailmarkt in de VAE, een retail tour langsheen de belangrijkste warenhuizen, een B2B-programma op maat van de deelnemers en een bezoek aan Expo 2020 Dubai 

We trekken dit traject op gang met het webinar “Opportuniteiten voor de voedingsindustrie in de Verenigde Arabische Emiraten”, waarin je meer te weten komt over opportuniteiten en reglementaire vereisten voor exporteurs van voeding en dranken, over de mogelijkheden voor jouw producten in het Belgische paviljoen op Expo 2020 Dubai en over de retail studiereis van Fevia Vlaanderen dit najaar. 

Praktisch

  • 26 mei 2021 
  • 11u45-13u
  • Gratis voor Fevia-leden;  €75 excl. BTW voor niet-leden

Programma

11u45 - Verwelkoming
Tine Vandervelden, Fevia Vlaanderen
11u50 - Trade opportunities in the UAE food and beverage market in post-Covid
Nizami Imamverdiyev, Dubai Chamber of Commerce
11u55 - Red, Amber and Green: UAE’s new traffic light system for food labelling and Guidance of Flemish companies on importing foods into the UAE
Francis Vanhoof, Science Tribune Dubai
12u20 - Stand van zaken over sanitaire certificaten voor VAE
Dieder Vangindertael, FAVV
12u35 - Introduction to the Belgian Pavilion @ Expo2020
Myriam Cops, Director of the Belgian Pavilion
12u45 - Vooruitblik naar de Fevia Vlaanderen retail studiereis naar Dubai van 22-24 november 2021
Nadia Lapage, Fevia Vlaanderen 

Klik hier om je in te schrijven voor 21 mei