14.10.2020

Food Export Forum wordt een online event!

Events door Fevia voor leden

Het Food Export Forum van 14 oktober kan niet fysiek doorgaan. Covid-19 besliste daar spijtig genoeg anders over… Doordat België rood kleurt op de Europese COVID-19-kaarten kunnen de buitenlandse sprekers en experten niet naar België reizen. Maar niet getreurd: we schakelen over op een digitaal event!
Je kan dus nog steeds de wereld verkennen, persoonlijk advies krijgen over marktopportuniteiten, subsidies,… en rond sales & marketing in deze nieuwe realiteit en luisteren naar inspirerende sprekers rond e-commerce in China en het VK. En dat met het digitale Food Export Forum van Fevia Vlaanderen! Schrijf dus zeker nog in tegen 7 oktober.

 • Alibaba, the gateway to China for Belgian food and drink producers? 
  Jennifer Wang, Head of Food and Health category in Europe for Alibaba

  China is 's werelds grootste online markt en het belang van e-commerce blijft snel groeien. Alibaba is de 'Gateway to China': vandaag bereiken al meer dan 100.000 merken de 654 miljoen consumenten via de Alibaba-platformen waaronder Tmall, het grootste B2C-platform van China. Jennifer Wang is er verantwoordelijk voor Europese voeding en dranken. Zij is gebaseerd in Amsterdam, constant op zoek naar nieuwe producten, dus dé contactpersoon voor jou om te bespreken of ook jouw producten geknipt zijn voor Alibaba’s online platformen. Horsten International zal dit jaar een Belgische shop openen op Alibaba’s cross-border platform Tmall Global. Ook Bart Horsten zal er zijn om er jou meer over te vertellen.
   
 • The Online Revolution: How Ocado is changing the UK grocery landscape and building solutions in global retail 
  Simon Waring, Managing Director and Owner of Green Seed UK

  Dichter bij huis, in het Verenigd Koninkrijk, zorgt Ocado eveneens voor een online revolutie! Ocado noemt zichzelf ‘the world’s largest dedicated online grocery retailer’, want in tegenstelling tot haar concurrenten heeft Ocado geen fysieke winkels en doen ze alle leveringen aan huis vanuit haar depots. Zeker in post-Brexit tijd het bekijken waard! Simon Waring van Green Seed UK brengt je ‘up to speed’.
   
 • Panelgesprek met marktexperten over trends tijdens de coronacrisis: blijvers of niet?  

  Tijdens de coronacrisis zien we duidelijk een aantal nieuwe trends of een versnelling van al bestaande evoluties. Experten van een aantal belangrijke markten debatteren over wat zij zien als blijvende trends.   

Je kan afspraken maken met sales & marketing experts van de Green Seed Group, met adviseurs van Flanders Investment & Trade rond marktopportuniteiten en subsidies, met kredietverzekeraar Credendo en met een vertegenwoordiger het FAVV rond de nodige exportvoorwaarden op vlak van voedselveiligheid. Na 7 oktober word je voor de door jou aangevraagde 1-op-1 gesprekken door de experten in kwestie gecontacteerd voor het vastleggen van een online meeting.

Je kan je inschrijven voor 1-op-1 gesprekken rond volgende landen, regio’s en thema’s:

 • Met Green Seed experten van twaalf landen
  Green Seed adviseert en begeleidt voedingsbedrijven in de ontwikkeling van hun internationale business. Wat kan je verwachten van de gesprekken met deze experten? Een eerste kennismakingsgesprek over het retaillandschap van markt in kwestie, feedback op je producten en verpakkingen en een eerste indicatie van waar voor jou mogelijkheden liggen. Tijdens dit gesprek kan je eventuele verdere stappen bespreken.

  De sales & marketing experts uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Scandinavië (Denmarken en Zweden), Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en China staan jou graag te woord.
   
 • Met FIT-adviseurs per provincie voor de “rest van de wereld”
  De FIT-adviseurs zijn geen experten van de voedingsmarkt in een regio. Zij zullen echter alle vragen aannemen voor de landen en regio’s die niet aan bod komen bij de landenexperten van Green Seed en deze doorspelen naar het betrokken buitenlandse kantoor van FIT, AWEX en hubbrussels. Binnen de 14 dagen krijg je dan, kosteloos, een persoonlijk antwoord. De FIT-adviseurs kunnen je ook adviseren over de eerste te nemen stappen en nodige voorbereiding.
   
 • Met Credendo, FIT en het FAVV
  Je wint advies in rond respectievelijk kredietverzekering en exportfinanciering, subsidiemogelijkheden bij Flanders Investment and Trade en sanitaire en fytosanitaire aspecten van het exporteren.

Ik schrijf me in