24.04.2024

Food Forward Event 2024

Events door Fevia

Heb je een passie voor innovatie en ben je op zoek naar inspiratie over de voeding van de toekomst? Schrijf je dan in voor het Food Forward event op 24 april! Het jaarlijks innovatie-event van de voedingsindustrie, waar voedingsprofessionals en studenten samenkomen, gaat door bij Technopolis (Mechelen) vanaf 13u30. Kortom, wees er zeker bij en schrijf je in via onderstaand inschrijvingsformulier! 

In samenwerking met Flanders’ FOOD, Wagralim en Alimento presenteren we 7 "Inspirational Talks", inspirerende voordrachten in de stijl van de bekende TED Talks rond de voeding van de toekomst. Verwacht je aan topsprekers die je inspireren rond trends en uitdagingen voor onze sector. 

Foodbag: hoe beter eten makkelijk maken (14u)

Hoe Foodbag als dé Belgische maaltijdbox betere voeding tot bij alle Belgen wil brengen. Een verhaal van lokaal en duurzaam ondernemerschap met veel uitdagingen.

Info spreker:

 • Bram Elewaut
  Head of Marcom, Foodbag
 • Nederlandstalige sessie

Comment démarrer un projet healthy food ambitieux avec 0 euros en poche ? (14u15)

Du financement à la création de son rêve, comment un jeune de 18 ans sans diplôme a créé un concept healthy food innovant.

Infos orateur:

 • Luz Aurélien
  Entrepreneur chez Shape & Go
 • Session en français

Ontdek de opportuniteiten van de verplichte CO2 boekhouding (CSRD)! (14u30)

Vind de zin van regelgeving in het verduurzamen van jouw bedrijf en grijp wet- en regelgeving aan om bedrijfskansen te ontdekken om de klimaatneutrale doelstellingen te bereiken, dit aan de hand van enkele inspirerende voorbeelden in de voedingsindustrie.

Info spreker:

 • Sara Vander Beken
  Business unit manager Energy Transition, Sweco Belgium
 • Nederlandstalige sessie

Comment peut-on allier diminution de son impact hydrique et soutenabilité ? Le rôle du colibri. (14h45)

Vous connaissez tous la légende du colibri ? Chacun d’entre nous a un rôle à jouer, notamment dans l’utilisation plus durable de l’eau dans les entreprises alimentaires. Allier ses propres convictions aux réalités industrielles, c’est le pari qu’a fait David Constantini.

Infos orateur

 • Constantini David
  CEO, DCO Consulting
 • Session en français

Young talent takes the lead (15h30)

Les jeunes talents sont au cœur de ce inspirational talks. Ils évoqueront les raisons de leur choix du secteur alimentaire, les principales découvertes/enseignements ainsi que les opportunités et difficultés rencontrées lors de leur « onboarding ». Le point de vue  de l’employeur sera évoqué au travers des apports de cette génération pour une entreprise et les points de vigilance.

Infos orateurs :

 • Mathilde Fuyen, Key account Manager, Food N’Joy
 • Joanna Madinda, assistante comptable et RH, Food N’Joy
 • Thomas Carlens, assistant qualité, Food N’Joy
 • Arnaud Bonnel, CEO, Food N’Joy
 • Session en français

Young talent takes the lead (15u45)

Tijdens deze inspirational talk staat Marthe Derriks als jong talent bij Mondelez. Ze vertelt waarom ze voor voeding en de lekkerste sector koos en wat ze in haar prille carrière al heeft geleerd en beleefd. Ook de kansen én hindernissen die haar pad kruisten, komen aan bod.

Andy Michiels, HR People Lead, verwoordt het perspectief en de ervaring van de werkgever. Hij illustreert de meerwaarde van de jonge generatie voor het bedrijf en geeft het publiek een portie tips & tricks mee om het beste uit zichzelf en het team te halen.

Info sprekers:

 • Marthe Derriks, Continuous Improvement Coordinator bij Mondelez
 • Andy Michiels, HR People Lead bij Mondelez
 • Nederlandstalige sessie

Nevenstromen: een meerwaarde voor je bedrijf. La valorisation des coproduits, un intérêt croissant au nord comme au sud du pays! (16u)

Waarom inzetten op valorisatie? Et comment transformer les enjeux en opportunités? Tour d'horizon belgo-belge avec les pôles de compétitivité Flanders' FOOD et Wagralim

Info sprekers/orateurs:

 • Marie Demarcke, Community Manager bij Flanders’ FOOD
 • Cécile Fontaine, Circular Economy Project Manager bij Wagralim
 • Tweetalige sessie (NL/FR)

De studenten van de Food At Work Ecotrophelia Awards geven met hun innovatief en duurzaam voedingsproduct een antwoord op de vraag “Wat Eten We Morgen?”. De 10 teams laten je proeven van hun voeding van de toekomst, en jij mag stemmen voor de publieksprijs.

 

Kom en laat je inspireren door Christophe Jauquet, een internationaal spreker over trends!

Welke opkomende trends zorgen voor een shift in de houding en verwachtingen van consumenten over voeding? Dat ontdek je op 24 april. Van nieuwe technologische ontwikkelingen tot veranderende consumentenvoorkeuren: Christophe belicht de verschuivingen die interessant zijn voor alle voedingsprofessionals. 

In zijn keynotes vertelt hij over de relevante, maatschappelijke veranderingen en onthult hij de cruciale trends die de toekomst van de voedingsindustrie zullen vormgeven.

Schrijf je hieronder in voor het event

BRIEC - Tasty and Healthy Food - Innovation & Inspiration

Op diezelfde dag, van 9.30 tot 13.30 uur (Technopolis), organiseert het VBO haar BRIEC-evenement dat inzoomt op innovaties die ons smakelijke, gezonde en planeetvriendelijke voedingsproducten moeten brengen. Hun doelstelling? Het delen van de nieuwste trends in innovatie binnen de voedingsindustrie en het tonen van initiatieven die lekker en gezond eten promoten en tegelijkertijd helpen om ons milieu beter te beschermen.

Leden van Fevia kunnen zich hier inschrijven