22.02.2024

Gratis webinar: Fevia Vlaanderen en Denercon schenken jouw bedrijf… minder energie!

Events door Fevia

Eind vorig jaar keurde de Vlaamse Regering de sectorfederatie-overeenkomst (SFO) van Fevia Vlaanderen goed. Bedrijven kunnen de komende 4 jaren gratis beroep doen op het energieadviesbureau Denercon om energiebesparende maatregelen te detecteren en te implementeren. Schrijf je alvast in voor één van onze webinars op 9 of 22 februari. 

Fevia Vlaanderen zal ook de komende 4 jaar haar leden helpen bij het verbeteren van hun energie-efficiëntie. Eind vorig jaar kregen we namelijk een vervroegd nieuwjaarsgeschenk: het goedgekeurde dossier voor een sectorfederatie-overeenkomst (SFO) door de Vlaamse regering. Dit betekent dat Vlaamse voedingsbedrijven de komende 4 jaar een beroep kunnen doen op het energieadviesbureau Denercon voor de ondersteuning van energiebesparende maatregelen. Op deze manier krijgt het succesvolle EFES-project een verlengstuk. In het kader hierrond organiseren Fevia Vlaanderen en Denercon op 9 en 22 februari webinars om het project toe te lichten.

Schrijf je in voor het webinar van donderdag 22 februari via het formulier onderaan

Wat houdt een SFO in?

Een SFO of sectorfederatie-overeenkomst is de opvolger van de mini-EBO. Het doel is om kmo’s te ontzorgen en te helpen bij het implementeren van energiebesparende maatregelen. Daarvoor kunnen ze gratis een beroep doen op het energieadviesbureau Denercon. En dit van 1 januari 2024 tot 31 december 2027. 

Wie kan beroep doen op de SFO?

Alle bedrijven met een energieverbruik dat lager ligt dan 0,1 PJ finaal. Met andere woorden, alle bedrijven die niet tot de doelgroep van de Energiebeleidsovereenkomst (EBO) horen.

Wat kan Denercon voor jou betekenen? 

In eerste instantie zal Denercon helpen bij het implementeren van rendabele (en dus verplicht uit te voeren) maatregelen die uit een energie-audit komen. De bedoeling is echter om ook verder te gaan en ook niet-verplichte maatregelen te implementeren. Voor de kleinere kmo’s die geen wettelijke energieverplichtingen hebben, zal tijdens een plaatsbezoek een doorlichting gebeuren op basis van zogenaamde no-regret-maatregelen. Dat zijn maatregelen die per definitie rendabel zijn.

Denercon staat echter niet in voor het uitvoeren van energie-audits of het opstellen van energiebalansen voor bedrijven die daar wettelijk toe verplicht zijn.

Wat komt er aan bod in het webinar?

De webinars van zowel vrijdag 9 februari als donderdag 22 februari zullen er als volgt uitzien:

  • 11u00 tot 11u10 : Inleiding Tom Quintelier- Fevia Vlaanderen
  • 11u10 tot 11 u35 : SFO – Waarom zou ik als bedrijf hier aan delnemen? Michaël Deneve - Denercon
  • 11u35-12u00 :  Q&A

Inschrijven

  • Dit webinar is gratis en voor iedereen toegankelijk.
  • Inschrijven voor het webinar van 22 februari kan via het formulier hieronder.
  • Klik hier om je in te schrijven voor het webinar van vrijdag 9 februari van 11u tot 12u.

Schrijf je in voor het webinar van donderdag 22 februari via het formulier

In samenwerking met