08.02.2023

Infosessie: lokale en duurzame productieketens van grondstoffen voor de voedingsindustrie

Events door Fevia

Produceer je brood, koekjes, bier, proteïnerepen, ... Of een andere product op basis van granen of peulvruchten? Ben je op zoek naar landbouwpartners om een lokale productieketen voor je grondstoffen op te zetten? Besteed je bijzondere aandacht aan de duurzaamheid van je productie, zowel op het gebied van milieu (biologische landbouw, etc.) als op economisch gebied (duurzaamheid van de productie op lange termijn)? Wil je werken aan een duurzamer voedselsysteem in Wallonië?
Dan is deze infosessie voor jou!

Focus: granen en peulvruchten*

Praktische info

  • 8 februari 2023 van 10:00 tot 12:00 uur
  • Moutarderie Bister 
  • Rue du parc Industriel d’Achêne 10, Ciney

Deze infosessie gaat enkel door in het frans!

Programma

  1. Korte inleiding door Anne Reul van Fevia Wallonie
  2. Presentatie van Farm for Good, een netwerk van landbouwbedrijven over hun onderneming van agro-ecologische transitie door Clothilde De Montpellier, landbouwer en leider van het netwerk
  3. Getuigenis van Arthus de Bousies: ontwikkeling van een “Belgische mosterdketen” in samenwerking met Farm for Good
  4. Discussies en vragen-antwoorden zonder taboe

Inschrijven?

Deelname is gratis voor leden. 

Voorbehouden voor bedrijven van de voedingsindustrie.

Interesse? Schrijf je dan hier in!

*: Tarwe, spelt, eenkoorn, brouwgerst, boekweit, rogge, oude tarwe, linzen, quinoa, zonnebloem, mosterd...