08.09.2022

Masterclass "Juridische aspecten van internationale handel, BTW en e-commerce"

Events door Fevia

Wil jij een echte export-expert worden? Dat kan, met de Food Export Academy! In deze vierde en laatste Masterclass gaan we in op BTW en de juridische aspecten van internationale handel en op een verkoopsvorm waar ook jij als voedingsbedrijf niet omheen kan: de e-commerce! We zijn te gast in Liège Airport, waar we de Europese hub van Alibaba's Cainiao bezoeken.

Dongqing Zhang, Cargo Development Manager bij Liège Airport, is onze gastheer. Hij vertelt ons hoe de luchthaven uitgroeide tot dé e-commerce hub van Europa. We zien e-commerce in de praktijk bij de eHub van technologiebedrijf Cainiao Smart Logistics Network, de logistieke tak van Alibaba. Het magazijn bestaat uit twee delen: een luchtvrachtzone  voor de snelle transit van goederen voor export en import tussen het lucht- en het landgedeelte van de luchthaven en een sorteercentrum waar pakketten worden gegroepeerd naargelang hun Europese bestemming.

Bertrand Van Maele, Senior Manager Global Trade Advisory - Customs and Excises bij Deloitte, licht het sanctiebeleid van de Belgische douane toe en vertelt je waar je op moet letten in je communicatie met douaneautoriteiten en douanevertegenwoordigers. Hij legt je ook uit welke BTW en douane implicaties er bij e-commerce komen kijken en zoomt in op internationale handelscontracten en incoterms.

 

Deze Masterclass kadert binnen de Food Export Academy, een opleidingstraject bestaande uit 4 Masterclasses (dagopleidingen) rond internationale handel op 4 unieke locaties. 

Meer info en inschrijven: klik hier 

De Food Export Academy is een initiatief van Fevia Vlaanderen en maakt deel uit van het Industriepartnerschap in het kader van het contract Ondernemerschap van VLAIO.

Zit je met vragen rond internationaal ondernemen?
Je kan ook steeds terecht op de Fevia Export Wegwijzer, klik hier

Liège Airport
Rue de l’Aéroport 50
4460 Grâce-Hollogne

Salle NEO, 1e verdieping