07.05.2024

Slotevent van de Green Deal Brouwers

Events door Fevia

In 2018 ging de Green Deal Brouwers plechtig van start. Een groep gemotiveerde brouwerijen engageerde zich toen om hun waterverbruik bij het bierbrouwen te verminderen. Op 7 mei sluiten we deze Green Deal officieel af en daarbij ben jij ook welkom!

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Schrijf je hieronder snel in!

De Green Deal Brouwers is de eerste Green Deal rond water. Een groep brouwerijen – 16 ondertussen – ging  een vrijwillige overeenkomst aan met de overheid (VMM en Departement Omgeving) en andere partijen (Belgische Brouwers, Fevia Vlaanderen en Vlakwa) om hun watergebruik te verduurzamen. Na heel wat lerende netwerken en individuele acties konden de brouwerijen de afgelopen jaren al mooie resultaten voorleggen. Zo naderden ze in 2021 al de kaap van 1 miljoen m³ waterbesparing.

Afsluiten in stijl

De Green Deal Brouwers is nu aan het einde van haar looptijd gekomen. Op 7 mei sluiten we de deal af tijdens een publiek slotevent, dat plaatsvindt bij Brouwerij De Halve Maan in Brugge. We tonen er de resultaten van de Green Deal en brengen inspirerende acties vanuit de deelnemende brouwerijen. We vervolgen met een brouwerijbezoek en heffen tenslotte graag samen het groenere glas bier.

Wat mag je verwachten?

Hieronder al een tipje van de sluier over hoe het slotevent van 7 mei zal verlopen. Een meer gedetailleerd programma volgt binnenkort.

  • 13u30 Ontvangst
  • 14u00 Verwelkoming – Voorstelling resultaten – Voorstelling cases - Nabeschouwing
  • 16u00 Brouwerijbezoek
  • 17u00 Netwerkreceptie

Wat is the place to be?

Het slotevent vindt plaats bij Brouwerij De Halve Maan.
Adres: Walplein 26 te Brugge.

Deelname aan het event is gratis, maar inschrijven is verplicht via onderstaand formulier.
Ben jij er ook graag bij? Wacht dan niet te lang en schrijf je nu in!

 

Indien je nog vragen zou hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met Liesje via lds@fevia.be.

Brouwerij De Halve Maan

Walplein 26 te Brugge