21.06.2024

Webinar "Exportboost Spanje"

Events door Fevia

Eviva España ! De jaarlijkse Exportboost van Fevia Vlaanderen draait dit jaar rond Spanje, toeristische retail en innovatie in voeding en dranken. Een smakelijke mix, no ?

Het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Denemarken, Zweden en Frankrijk... De Exportboost studiereizen brachten Vlaamse voedingsbedrijven de jongste jaren op uiteenlopende plekken met exportpotentieel. Dit jaar richten we onze pijlen op Spanje. En we trekken meteen naar het neusje van de zalm: Bilbao.

Bilbao is de hoofdstad van de provincie Biskaje in Baskenland, dat zichzelf "a small region with great food" noemt. Dat kan alleen meer klikken, toch? En net als bij ons is die "great food" een understatement: Bilbao kent maar liefst 14 sterrenrestaurants, van traditionele keukens tot de meest innoverende. Onze bezoeken aan het Basque Food Lab in Bilbao en het Basque Culinary Center in San Sebastian inspireren je zeker op vlak van opleiding, onderzoek en innovatie.

Zoals steeds duiken we met jou in de diepte van de markt: wie zijn de belangrijkste retailers, groothandelaars en food service bedrijven? Met welke regelgeving moet je rekening houden en op welke trends kan je inspelen? Wat moet je weten over certificatie, verpakkingen en etikettering? Maar vooral: waar ligt het exportpotentieel voor jouw producten?

Je mag je verwachten aan individueel advies op maat van jouw bedrijf, bezoeken aan alle belangrijke voedingswinkels, inspiratie rond nieuwe voedingstrends, kennisuitwisseling onder de mede-boosters en veel lekker eten en drinken, naturalmente ! Of je al veel ervaring hebt of totaal nieuw bent op de markt, na de Exportboost ben je klaar om je exportstrategie op punt te zetten en je verkoopscijfers te boosten.

Eerst eens horen of het wel iets voor jou is? Dat begrijpen we! Daarom organiseren we een webinar om je caliente te maken.

Wat staat er op het menu?
- Algemene marktintroductie door Dirk Schamphelaere, Vlaams Economisch Vertegenwoordiger in Spanje 
- Een deep dive in de Spaanse retail door Antonio Obieta, de Spaanse food sales en marketing expert van de Green Seed groep
- De do's & don'ts volgens
Lore Van Maldeghem, International Business Developer bij Gimber
- Toelichting van de Exportboost studiereis (16-19/09) door Tine Vandervelden, jouw gids in exportland bij Fevia Vlaanderen

Een eerste advies, gratis en voor niets?

Schrijf je dan in voor dit webinar via onderstaand formulier. We bezorgen je vooraf de inbellink.

Of kan je al niet wachten om te vertrekken?

Volg dan deze link en schrijf je in voor de studiereis "Exportboost Spanje".

 

De Exportboost Spanje wordt georganiseerd met de steun van Flanders Investment & Trade in het kader van een structureel partnerschap met Fevia Vlaanderen.