Koffiebranders

KOFFIECAFE

Al meer dan 75 jaar verenigt KOFFIECAFE koffiebranders en bedrijven die gebrande koffie op de Belgische markt afzetten. De vereniging verdedigt de belangen van de koffiesector bij de diverse Belgische overheden en stakeholders. Er is een nauwe samenwerking met het Fevia-team door een geïntegreerd lidmaatschap en management. KOFFIECAFE is actief lid bij de Europese vereniging ECF, de officiële stem van de sector tegenover de Europese instellingen.

Kwaliteit dragen we hoog in het vaandel. Daarom informeert de vereniging de leden over wetenschappelijke, wettelijke, economische en technische aspecten van het koffiebranden. In het kader van voedselveiligheid voorziet KOFFIECAFE jaarlijks een sectoraal bemonsteringsplan dat de koffiebranders helpt om aan hun wettelijke verplichtingen te voldoen.

KOFFIECAFE organiseert opleidingen en activiteiten voor haar leden om hun vakbekwaamheid te vervolledigen. Samen met de Koning Boudewijn Stichting werkt de vereniging aan het project om vernieuwende, duurzame oplossingen te identificeren voor het hergebruik van koffiegruis. Samen met OVAM ontwikkelde de vereniging de coffee cycle stories, een mobiele koffiebar ter promotie van circulaire economie, aan de hand van koffie.

Wim Claes
Voorzitter

Petty De Sloovere
Secretaris-generaal
+32 476 40 06 42

Wetenschapsstraat 14
1040 Brussel

info@koffiecafe.be ​
koffiecafe.be
T +32 2 657 18 09