Belgische voeding opnieuw in de kijker tijdens de Jaarbeurs Gent

Melissa Augello
18.09.2017

Op 16 september ging de 72e editie van de Jaarbeurs Gent van start. Tijdens dit achtdaagse evenement deelt de Belgische voedingssector opnieuw aan 10.000 bezoekers een Food.be geschenktas vol Belgische lekkernijen uit.

De bezoekers ontdekken in de tasjes onder andere een drankje van Alpro, een Nakd Cocoa Orange reep van Lotus Bakeries, een blikje Vedett IPA van Duvel Moortgat, het gloednieuwe TaBoe Choco Loco drankje van Inex en kortingsbonnen voor Breydel ham en Brugge kaas.

Op deze manier zet de sector haar producten in de kijker bij een groot Belgisch publiek. Dit is belangrijk, omdat Belgische voeding en dranken in eigen land licht terrein verliezen. Het is dus ook in eigen land belangrijk om samen de fierheid op onze producten uit te dragen met “Food.be – Small country. Great food”.

Bij de opening van de beurs verrasten we ook meer dan honderd vertegenwoordigers van buitenlandse ambassades in België met een geschenkbox vol lekkere Belgische producten. Dit jaar is China gastland van de Jaarbeurs. China is een absolute topprioriteit voor de export van Belgische voeding en dranken. Op vier jaar tijd verdriedubbelde de export en de groei belooft zich de komende jaren door te zetten. De Chinese gasten op de Jaarbeurs wisten onze producten alvast te smaken! 

www.jaarbeursgent.be