Controleer zelf de wettelijke verplichtingen van je koelinstallatie

Tom Quintelier
04.04.2017

Het departement omgeving van de Vlaamse Overheid (het vroegere LNE) heeft een zelftest voor koelinstallaties ontwikkeld. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen over je  koelinstallatie, airconditioningsysteem of warmtepomp krijg je adviezen over de onderhoudsverplichtingen voor het uitbaten van zo een koeltoepassing. Je komt te weten of je een initiatief moet nemen om in orde te zijn met de regelgeving, en of er zaken zijn waarover je best raad vraagt aan de koeltechnische firma die instaat voor het onderhoud.

De zelftest is bedoeld voor exploitanten en eigenaars van koelinstallaties, airconditioning- en warmtepompsystemen die gefluoreerde broeikasgassen (F-gassen) bevatten. De vragenlijst is bewust kort gehouden en de vragen zijn eenvoudig gesteld. Koeltechnische kennis is niet vereist om de vragen in te vullen. FEVIA Vlaanderen heeft meegewerkt aan het opstellen van de vragen.  U vindt de zelftest hier https://www.lne.be/zelftest-koelinstallaties

De leden informeren over de regelgeving m.b.t. F-gassen is één van de 8 acties in het kader van het klimaatengagement dat FEVIA Vlaanderen vorig jaar nam tijdens de Vlaamse klimaattop.