Coronapremie: voordelige tarieven voor Fevia-leden

26.10.2021

De sectorakkoorden 2021-2022 voorzien een coronapremie van 150 euro voor bedrijven met een positief resultaat in het laatste afgesloten boekjaar, meestal het boekjaar 2020. Die premie moet nog dit jaar worden toegekend en neemt de vorm aan van consumptiecheques. Om de leden te ondersteunen, onderhandelde Fevia voordelige tarieven bij uitgeverijen van die cheques. 

De sectorale akkoorden 2021-2022 voorzien een coronapremie van 150 euro voor bedrijven met goede resultaten tijdens de crisis. Bedrijven met goede resultaten tijdens de crisis zijn in het kader van het sectorakkoord bedrijven die in de jaarrekening van het laatste afgesloten boekjaar een positief resultaat boeken op code 9901 (Ebit). De 150 euro geldt voor een werknemer die in 2020 een jaar voltijdse of daarmee gelijkgestelde prestaties heeft. Iemand die deeltijds werkt of een aantal afwezigheden heeft die niet gelijkgesteld zijn, ontvangt dus een premie die lager is dan 150 euro. Voor de gelijkstellingen kijken we naar de cao's eindejaarspremie. 

De coronapremie moet je bestellen voor 31/12/2021. Op bedrijfsniveau kun je eventueel beslissen over een opwaardering van de coronapremie. De premie bedraagt maximum 500 euro netto per werknemer. De werknemer betaalt geen rsz of belastingen op de premie. Als werkgever betaal je enkel een bijzondere werkgeversbijdrage van 16,5%. Je bestelt de premie bij de uitgeverijen die ook de maaltijdcheques uitgeven. Daarvoor geldt een administratieve kost. 

Om de Fevia-leden te ondersteunen, onderhandelden we voordelige tarieven voor die coronacheques. Je vindt die tarieven hier