Dankjewel, #FoodHeroes!

01.04.2020

Sinds het uitbreken van de coronapandemie staan heel wat van onze bestaande zekerheden plots op losse schroeven. Maar zelfs in het midden van deze crisis blijven we met z’n allen eten en drinken. Voor velen biedt een lekkere maaltijd nu meer dan ooit een moment van rust, van troost, van samen genieten… Laten we goed beseffen dat we dat te danken hebben aan heel wat helden die op het veld, in de voedingsfabrieken en in de winkels onze voedselbevoorrading blijven garanderen. Om die #FoodHeroes collectief een hart onder de riem te steken, lanceerden we een oproep… waarop massaal veel reactie kwam!

 “Social distancing” is vandaag de norm waaraan we ons allemaal moeten houden om de coronapandemie onder controle te krijgen. Voor velen betekent dat zoveel als “blijf in je kot!”, maar niet iedereen kan binnenblijven. In cruciale sectoren zoals de voedingsindustrie, is het letterlijk van levensbelang dat we kunnen blijven doorwerken.

Business as usual is dat allerminst. Wie van thuis kan werken, die doet dat zoveel mogelijk. En wie ziek is blijft uiteraard ook thuis. Maar wat dan met hen die in de fabrieken blijven zorgen voor onze voeding en dranken? Onze voedingsbedrijven nemen heel wat voorzorgsmaatregelen om hen optimaal te beschermen op de werkvloer. Maar we zijn hen meer verschuldigd dan dat. Zij, de helden die zoveel inspanningen leveren en zoveel plichtsbesef tonen, verdienen onze collectieve “dank u”!

Samen met haar 27 subsectoren lanceerde Fevia daarom een warme oproep: laat onze helden via sociale media weten dat je aan hen denkt, met de hashtag #FoodHeroes. En die oproep viel duidelijk niet in dovemansoren: op de website www.foodheroes.be verzamelen we dagelijks tientallen hartverwarmende berichten van bedrijven, maar ook van gewone consumenten, die onze Food Heroes steunen:

Het is duidelijk dat de coronacrisis ook voor de hele agrovoedingsketen enorme uitdagingen met zich meebrengt. De sector zal alle steun kunnen gebruiken. Niemand kan vandaag inschatten hoe groot de impact van deze crisis uiteindelijk zal zijn. Maar wat we zeker weten is dat we kunnen rekenen op heel wat #FoodHeroes die ervoor blijven gaan, in tal van sectoren. Daarom geven we ook vanuit onze sectorfederaties samen een krachtig signaal: “dank u #FoodHeroes!”.

Wil je zelf ook bijdragen aan de #FoodHeroes campagne, dan kan dat natuurlijk nog steeds! Deel op Twitter, Facebook, LinkedIn of Instagram jouw foto’s of video’s met een dankboodschap voor onze helden en met de hashtag #FoodHeroes. Of deel gewoon de Ode voor onze Food Heroes die je hier onder terugvindt:

Download hier de toolkit
Je vindt er de banners, posters in drukkwaliteit en de Ode in het Nederlands, Frans en Engels.

Wij bundelen dagelijks de meest opvallende posts op www.foodheroes.be en op de sociale media kanalen: