d’Arta doneert diepvriesvoeding via “Food For Ukraine”

14.03.2022

Met het initiatief “Food for Ukraine” helpt d’Arta Oekraïne met het doneren van diepvriesproducten. Dankzij een samenwerking met één van hun Poolse leveranciers zullen ze opvangcentra voor vluchtelingen aan de grens van Oekraïne en Polen bevoorraden. d’Arta voorziet om minstens 5 wagens met vriesverse producten zoals groenten, fruit en kant-en-klare gerechten te kunnen leveren.

Wil jouw bedrijf ook steunen? Neem dan contact op met d’Arta via astrid.talpe@darta.com. Samen kunnen we meer bereiken en zoveel mogelijk mensen helpen.

Vriesverse voeding

d’Arta is een Belgisch familiebedrijf en wereldspeler in het ontwikkelen, verwerken en commercialiseren van vriesverse producten zoals groenten, fruit, kruiden en kant-en-klare (bij)gerechten. Om hulp te bieden aan Oekraïne heeft d’Arta het initiatief “Food For Ukraine” opgezet. d’Arta doet beroep op haar contacten binnen de diepvriessector om diepvriesvoeding te doneren en zal de hulpactie coördineren om de producten te leveren aan Oekraïne.

Wagens richting Oekraïne

d’Arta werkt samen met één van haar Poolse leveranciers die het transport van diepvriesproducten zal verzorgen. “Vanuit een depot die 100km van de grens met Oekraïne ligt, gaan we opvangcentra voor vluchtelingen aan de grens van Oekraïne en Polen bevoorraden. We voorzien minstens 5 volle wagens te kunnen leveren, en hopen op meer. De eerste wagen zal deze week al kunnen vertrekken”, zegt Karel Talpe CEO van d’Arta. 

Verder roept d’Arta ook op om financieel steun te verlenen via ‘help to Ukraine.org’. Het gaat om een initiatief van mensen die d’Arta persoonlijk kennen en familie hebben in Oekraïne. Zij kunnen voeding en medicatie tot diep in Oekraïne leveren.

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Concurrentiekracht
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
Oekraïne