Deze week in de media

22.02.2022

Wekelijks vatten we voor jou samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

De ambities van onze nieuwe voorzitter

Een halt toewerpen aan de hoge productiekosten, werken aan een flexibelere en bredere arbeidsmarkt en Fevia als federatie nog dichter bij haar leden brengen: in een interview met Food Process vertelt onze nieuwe en fiere voorzitter Anthony Botelberge over zijn ambities.

Food Process | Nieuwe voorzitter Fevia staat voor nieuwe uitdagingen | 17 februari

Een zandloper die agrovoedingsbedrijven bedelft

De voedingsketen is zoals een zandloper, met de supermarkten als flessenhals, wat hen een onevenredige macht geeft. En die positie geeft helaas regelmatig aanleiding tot misbruiken. Nu de kosten oplopen voor onze voedingsbedrijven, roepen we supermarkten op om hun verantwoordelijkheid te nemen om ervoor te zorgen dat de consument de juiste prijs betaalt.

L'Echo | Un bras de fer inégal entre l’industrie alimentaire et la grande distribution | 16 februari

Een halt toewerpen aan grensaankopen

Grensaankopen zijn in België een gekend fenomeen. Ook Litouwen kampt met dit probleem en vraagt hoe de Belgische voedingsindustrie dat wil aanpakken: "We willen komaf maken met de lasagne aan taksen en heffingen op voeding en dranken", vertelt collega Nicholas Courant aan de Litouwse media.

RTL | Belgų „Suvalkai“ Prancūzijoje: ką svetur perka geresnes kainas medžiojantys vakariečiai | 14 februari

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.