Deze week in de media

16.09.2019

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Dag van de Landbouw

Voor de Dag van de Landbouw op 15 september sloegen Fevia Vlaanderen en de Boerenbond de handen in elkaar om samen de Belgische voedingsketen in beeld te brengen. Zowel bij Fevia-leden Milcobel en INEX NV ontdekten duizenden bezoekers met eigen ogen de weg van Belgische melk tot heerlijke kazen, yoghurts en tal van andere zuivelspecialiteiten. 

De Zondag | “We mogen fier zijn op onze boeren” | 15 september

Food At Work

De eerste editie van het Food Forward event bracht eind april voedingsbedrijven en jongeren samen rond 4 cruciale trends en uitdagingen voor de voeding van de toekomst. Samen met haar opleidingsfonds Alimento, maakte Fevia er ook de winnaars bekend van de Food At Work Student Awards.

FoodServices | 4 trends bij Food At Work Student Awards | september

Voedselveiligheid

Nieuwe cijfers van het FAVV tonen aan dat het aantal terugroepingen van voedingsproducten in 2018 is gestegen. Voor Fevia toont die stijging vooral aan dat het voedselagentschap meer controleert en dat voedingsbedrijven hun autocontrolesysteem steeds strikter toepassen.

FoodServices | Meer terugroepingen door strenge (auto)controles | september

Economische cijfers voedingsindustrie

De nieuwe economische cijfers over de evolutie van de Belgische voedingsindustrie geeft een ‘The Good, the Bad and the Ugly’-scenario weer. Als grootste industriële werkgever van ons land blijven we extra jobs creëren en doen het goed op exportmarkten. Maar export, onze groeimotor, begint te sputteren. Bovendien compenseert die export niet langer de verkoop op de binnenlandse markt, die nog verder afneemt. Het gevolg is dat onze globale omzet voor het eerst in jaren achteruit gaat. 

FoodServices | Economische cijfers voedingsindustrie alarmerend | september

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.